hamburger kockás papíron
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: chilis-babos burger

Chilis bab és hamburger szerelemgyereke, húsimádók és hamburger rajongók számára kihagyhatatlan.



Hozzávalók

  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db friss csili
  • 500 g darált marhahús
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 1 tk. római kömény
  • 1 tk. oregánó
  • 1/2 tk. fahéj
  • 1 vörösbab-konzerv
  • 6-8 db hamburgerzsemle
  • 1 ek. olívaolaj
  • ízlés szerint saláta, sajt, zöldségek
  • só, bors

Így készül

  1. A hagymát felaprítjuk, megfuttatjuk az olívaolajon.
  2. Ha üvegesedni kezd, hozzáreszeljük a fokhagymát, összeforgatjuk, és néhány perc elteltével hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon megpirítjuk.
  3. Fűszerezzük római köménnyel, fahéjjal, oregánóval és felaprított csilivel, majd a paradicsommal együtt lassú tűzön kb. egy óra alatt készre főzzük.
  4. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk a lecsepegtetett babot.
  5. Tálaláskor a zsemlékbe töltjük, ízlés szerint salátát, sajtot, hagymát vagy friss paradicsomot adunk hozzá.