egy repülőgép, felhők

Ezt az ételt ne vidd fel a gépre, mert 800 ezer forintra büntethetnek

Érdemes odafigyelni arra, milyen ételeket viszel magaddal egy útra, ellenkező esetben kellemetlen és drága meglepetés érhet.


Egy repülőgépes utazás során mindig fontos tanulmányozni a célország beutazási szabályait, hiszen egyes országok, repülőterek előírásai nagyban eltérhetnek az átlagtól. Cikkünk főszereplője sajnos nem volt elég elővigyázatos, így nagy meglepetés érte őt landolás után.

k\u00e1v\u00e9spoharak, szendvicsek

Fotó: AngieYeoh / Shutterstock


Közel 2000 dolláros, azaz majdnem 800 ezer forintos pénzbírságot kapott egy légitársaság utasa, miután egy egészen hétköznapi ételt találtak a táskájában. A travelpulse beszámolója szerint az utazó az indonéziai Baliról érkezett az ausztráliai Darwin repülőterére, ahol egy újonnan kiképzett, Zinta nevű élelmiszer-érzékelő kutya vizsgálta át a poggyászait.

emberek v\u00e1rnak egy rep\u00fcl\u0151t\u00e9ren, b\u0151r\u00f6nd\u00f6kkel

Fotó: Phil Mosley / Unsplash


A "csempész" bőröndjén végzett biztonsági ellenőrzés során két tojásos-marhahúsos McMuffint és egy sonkás szendvicset, valamint süteményeket találtak.

Lehet, hogy ez nem tűnik hatalmas vétségnek, ám Ausztráliában nagyon szigorúak a hatóságok, ha állat- és növényegészségügyről vagy biológiai biztonságról (angolul: biosecurity) van szó. Nem szeretnék ugyanis, ha bármilyen fertőzés bejutna az országba.

tenger, haj\u00f3k, \u00e9p\u00fcletek

Fotó: Dan Freeman / Unsplash


Ez lesz a legdrágább étel, amit ez az utas valaha fogyasztott

- idézte Murray Watt ausztrál mezőgazdasági minisztert a cikk. "Ez a bírság kétszerese egy Bali repülőjegy árának, de nem tudok együtt érezni azokkal az emberekkel, akik úgy döntenek, hogy nem tarják be az ausztráliai szabályokat."

ausztr\u00e1lia t\u00e9rk\u00e9pe

Fotó: Joey Csunyo / Unsplash


A repülőtér érzékelő kutyáját az ausztrál kormány által kidolgozott több millió dolláros program keretein belül képezték ki. A program célja a postai épületek és repülőterek fokozottabb biológiai biztonsági megfigyelése volt.

"A biológiai biztonság nem vicc, segít megvédeni a munkahelyeket, a gazdaságunkat és az élelmiszereket" - folytatta Watt. " Azoknak az utasoknak, akik a repülést választják, meg kell győződniük arról, hogy megfelelnek az Ausztráliába való beutazás feltételeinek, és be kell tartaniuk az összes biológiai biztonsági szabályt."