
Fotó: PuzzlePix
Egy nap egy recept: Hasselback burgonya
2021-12-01
A legendás Hasselback krumpli a létező egyik legizgalmasabb köret (eredetileg annak készült), apróságokkal feldobva azonban egytálételnek, vendégvárónak is tökéletes.
Hozzávalók
- 6-8 közepes burgonya
- 50 ml olívaolaj
- egy csokor friss rozmaring
- frissen őrölt bors
- só
Így készül
- A burgonyát nagyon alaposan megtisztítjuk, majd milliméter vékonyan beirdaljuk kb. annak háromnegyedéig.
- Az olívaolajat elkeverjük néhány nagyobb csipet sóval, frissen őrölt borssal és a felaprított rozmaringgal.
- A burgonyákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és mind a felületüket, mind a szeletek közötti részt alaposan bedörzsöljük a fűszeres olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. egy óra alatt készre sütjük.
- Kínáljuk a kedvenc mártogatósunkkal, például sajt- vagy fokhagymaszósszal!
VINCE-infó: a Hasselback krumpli nevét a Stockholmhoz tartozó Djurgården szigeten található szállodáról kapta, ahol először készítették az 1950-es években. Sajt mellett az eredeti receptben szalonnával is megszórták, köretként tálalták.
From Your Site Articles
- Hogy készül a chips? - VIDEÓ - Vince ›
- Egy szem krumplival kitisztítható a rozsdás serpenyő - Vince ›
- Gasztrolegek: a világ legdrágább zöldségei között krumpli is van ... ›
- A tökéletes krumplipüréhez felejtsd el a tűzhelyet! - Vince ›
Related Articles Around the Web