barna kenyerek egy asztalon
Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: házi borsos ciabatta

Semmivel nem bonyolultabb ennek a ciabattának az elkészítése, mint bármelyik kenyéré, viszont garantáltan nagy sikert fogunk aratni vele.



Hozzávalók

  • 600 g finomliszt
  • 2 teáskanál só
  • csipet bors
  • 50 g friss élesztő
  • 500 ml langyosvíz

Így készül

  1. Keverjük össze a lisztet a sóval, majd az élesztőt futtassuk fel langyos helyen 100 ml langyos vízben.
  2. Amikor kész, adjuk a liszthez, és a maradék vízmennyiséget is apránként adagoljuk hozzá. Az így kapott masszát gyúrjuk jól össze.
  3. Lágy, puha tésztát kapunk, melyet tegyünk olívaolajjal kikent edénybe, és langyos, huzatmentes helyen hagyjuk egy órán át kelni.
  4. A kelt tésztát felezzük el, és formáljunk belőle csavart, papucs formájú cipókat. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire, és 220 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára.