négy átlászó pohár benne barna és piros étellel, előtte kanalak, fa asztal

Csupa csoki

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: házi csokimousse gyümölccsel

Amilyen különlegesen hangzik, olyan egyszerűen és gyorsan elkészíthető otthon a csokimousse. A finom végeredmény titka a magának a csokinak a minőségében rejlik. A receptben erre is van ajánlás.


​Hozzávalók

  • 200 g 70%-os étcsokoládé
  • 100 g vaj
  • 3 tojás
  • 30 g porcukor
  • 1 gránátalma vagy egyéb piros gyümölcs

Így készül

  1. Gőz felett, kis lángon olvasszuk fel a vajat és a csokoládét, és keverjük simára.
  2. A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját a porcukorral verjük fehér színűre, a fehérjét pedig kemény habbá.
  3. A csokoládét forgassuk a tojássárgájából készült masszába, dolgozzuk el, majd adjuk hozzá a fehérjehabot is, és óvatosan keverjük össze.
  4. Kanalazzuk szép poharakba és tegyük hűtőszekrénybe. Tálalás előtt szórjuk meg a gránátalma magjaival, de bármelyik kedvenc őszi gyümölcsünkkel is imádni fogjuk!