Kenyér paradicsommal, cukkinivel, sóval, vágódeszkán, fa asztalon, kendővel

Látványnak sem utolsó

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: zöldséges kenyér (focaccia)

Az otthon készített kenyérben az a legjobb, hogy gyakorlatilag bármilyen fűszert, zöldséget egyéb kiegészítőt belecsempészhetünk. Mi most egy ízig-vérig olasz változatot mutatunk, hiszen a kenyér maga is az imádott focaccia lesz, amibe az itáliai konyha népszerű zöldségei kerülnek.


​Hozzávalók

  • 600 g liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 300 ml langyos víz
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 2 db bébicukkini
  • 150 g koktélparadicsom
  • kakukkfű ízlés szerint

Így készül

  1. A lisztet szitáljuk össze a cukorral, a sóval és az élesztővel. Öntsük rá a langyos vizet, olívaolajat és gyúrjuk egyneművé.
  2. A zöldségeket tisztítsuk meg, és vágjuk fel 2-3 cm-es darabokra. Néhányat tegyünk félre, a többit sózzuk le, majd hempergessük meg egy kis lisztben, s így gyúrju kőket hozzá óvatosan a kidagasztott tésztához. Letakarva tegyük langyos helyre, és hagyjuk kelni egy órán át.
  3. Ezután a masszát borítsuk sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és kissé lapítsuk szét, hogy könnyebben átsüljenek a zöldségek. A kenyér tetejét is díszítsük a félretett zöldségekkel, csorgassuk meg pár kanálnyi olívaolajjal, így még kívánatosabb lesz a végeredmény.
  4. 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük aranyszínűre.

From Your Site Articles