piros-fehér-barna golyók
Fotó: www.instagram.com/tomsperfect10

17 ezer fős várólista van erre a kézműves élelmiszerre

A házaspár egyik bolti egészséges reggelivel sem volt megelégedve, csináltak hát maguknak. Úgy tűnik, az jól sikerült.


A bonappetit.com oldal egyik újságírója akadt rá véletlenül a Tom’s Perfect 10 „granolagyártó” garázsvállalkozásra. Nem is a garázs, hanem inkább a konyha a legjobb szó rá, a feltöltött videó tanulsága szerint ugyanis az amerikai Tom Bannister a saját otthonában készíti a reggeli csemegét, miközben fia néha áttol egy Lego autót a színen. Érdemes megnézni a lenti videókat, tényleg nagyon cukik, mindegyikben szerepet kapnak Tom gyerekei.

A humor, a jó kedv általában jellemző erre a kis családi vállalkozásra, Tom például a saját termékét 10-es skálán 8,3-asra értékeli. Ezek után persze azt sem tudni, igaz-e, amit állít, de elmondása szerint 17 ezer adagos lemaradásban van, ennyi rendelés halmozódott fel nála. Az említett bonappetit.com újságírója például már hozzájutott a maga adagjához, meg is írta róla a véleményét.


Ali Francisnek az alapváltozat mellett gyömbéres jutott – az is a játék része ugyanis, hogy minden hónapban készül egy speciális ízesítés, amiről viszont addig nem tud a vásárló semmit, amíg az ott nem landol az ajtaja előtt. A cikk szerzőjének különösen ez utóbbi tetszett, mint írta „csípős-fűszeressége felébreszti reggel az embert”.

Francisnek annyira bejött az egész projekt, hogy nyomban kapcsolatba lépett Tommal, vagyis az ő feleségével, aki elmesélte, férje nagy granola-rajongó,

ezért elkezdte szisztematikusan tesztelni a fellelhető változatokat, az értékeléseit pedig feltöltötte Instagramra. Tom valóságos granola-guruvá vált, mindenki hozzá fordult tanácsért, ám ő még mindig kereste a tökéletest. A végén már a boltban kaphatókat fejlesztette tovább, majd előállt a saját egyedi változatával. A többi már történelem… Egy 300 grammos csomag átszámítva 6400 forintba kerül (szállítás nélkül), ami nem olcsó, de egyelőre amúgy is kicsi az esély, hogy a mindent kézzel készítő Tom valaha eljut 17001. rendelés teljesítéséig.