Egy nap, egy recept: házi gyümölcsjégkrém
ice cream with cherry on clear glass cup

Egy nap, egy recept: házi gyümölcsjégkrém

Fenséges, pár perc alatt összedobható házi gyümölcsfagylalt. Egy baj van vele: nehezen fogjuk tudni kivárni, hogy lehűljön megfelelő hőmérsékletre.



Hozzávalók

  • 4 pohár natúr joghurt
  • 4-6 evőkanál házi lekvár (abból a gyümölcsből, amit még rakunk bele)
  • 1-1 maréknyi friss vagy mélyhűtött málna és/vagy áfonya és/vagy szeder
  • 1-2 evőkanál méz
  • 1-3 műanyag kiskanál

Így készül

  1. Borítsuk egy tálba a joghurtot, kanalazzuk bele a lekvárt, a mézet, majd jól keverjük össze. Óvatosan forgassuk bele az egész gyümölcsszemeket.
  2. Válasszunk kisebb méretű poharakat, vagy a joghurtok kiürült poharait, és töltsük meg a fagylaltalappal a poharakat, végül mindegyikbe állítsunk egy-egy műanyag kanalat.
  3. Tegyük mélyhűtőbe legalább egy éjszakára, hogy jól megfagyjon.
  4. Mielőtt fogyasztanánk, csorgassunk a pohár külső felületére langyos vizet, hogy könnyen kitudjuk venni a formából.