
Fotó: Nicholas Barbaros / Unsplash
Egy nap, egy recept: pikáns hummusz mártogatósnak
2021-12-26
Egyszerű, egészséges házi mártogató kenyérhez és zöldségekhez. Hummusz, ahogyan mi szeretjük.
Hozzávalók
- 500 g csicseriborsó-konzerv
- 4 ek. olívaolaj
- 3 ek. tahini
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk. római kömény
- frissen őrölt bors
- 50 ml víz
- 1 citrom leve
- 1 kk. só
- csiliesszencia
- 4 szál friss répa
- 1 db kígyóuborka
- 150 g zöld spárga
Így készül
- Facsarjuk ki a citrom levét, majd robotgépben dolgozzuk simára a tahinivel. Ezután adjuk hozzá az olívaolajat, a fokhagymát, a sót, a borsot és a római köményt is. Dolgozzuk szintén simára.
- Csepegtessük le a csicseriborsót, és tegyük apránként a fűszeres tahinihez, minden alkalommal kevés vízzel is lágyítva. Ha nagyon krémes mártogatót szeretnénk, a mixelést végezzük 5 percig. Utólag csiliesszenciát belecseppentve is fűszerezhetjük.
- A répát és a nyers uborkát tisztítsuk meg és vágjuk vastagabb csíkokra. A spárgát mártsuk 1-2 percre forrásban lévő, sós vízbe, majd azonnal hidegbe.
- Tálaljuk minél frissebb, kedvenc kenyerünkkel.
VINCE-tipp: hogy a spárga a kosárban ne essen össze, tényleg csak roppanósra főzzük. Az egyféle zöldségeket finoman összekötve tegyük külön-külön tálkába, hogy kevésbé rázkódjanak. Akár körbe is bélelhetjük őket zsírpapírral.
From Your Site Articles
- Ismerd meg a már háborút is kirobbantó humuszt! - Vince ›
- Ez a szezámpaszta több fehérjét tartalmaz, mint a tej - Vince ›
Related Articles Around the Web