barna kenőcs fehér edényben, fehér asztalon

Egy nap, egy recept: pikáns hummusz mártogatósnak

Egyszerű, egészséges házi mártogató kenyérhez és zöldségekhez. Hummusz, ahogyan mi szeretjük.



Hozzávalók

  • 500 g csicseriborsó-konzerv
  • 4 ek. olívaolaj
  • 3 ek. tahini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. római kömény
  • frissen őrölt bors
  • 50 ml víz
  • 1 citrom leve
  • 1 kk. só
  • csiliesszencia
  • 4 szál friss répa
  • 1 db kígyóuborka
  • 150 g zöld spárga

Így készül

  1. Facsarjuk ki a citrom levét, majd robotgépben dolgozzuk simára a tahinivel. Ezután adjuk hozzá az olívaolajat, a fokhagymát, a sót, a borsot és a római köményt is. Dolgozzuk szintén simára.
  2. Csepegtessük le a csicseriborsót, és tegyük apránként a fűszeres tahinihez, minden alkalommal kevés vízzel is lágyítva. Ha nagyon krémes mártogatót szeretnénk, a mixelést végezzük 5 percig. Utólag csiliesszenciát belecseppentve is fűszerezhetjük.
  3. A répát és a nyers uborkát tisztítsuk meg és vágjuk vastagabb csíkokra. A spárgát mártsuk 1-2 percre forrásban lévő, sós vízbe, majd azonnal hidegbe.
  4. Tálaljuk minél frissebb, kedvenc kenyerünkkel.
VINCE-tipp: hogy a spárga a kosárban ne essen össze, tényleg csak roppanósra főzzük. Az egyféle zöldségeket finoman összekötve tegyük külön-külön tálkába, hogy kevésbé rázkódjanak. Akár körbe is bélelhetjük őket zsírpapírral.