Firenzei kandírozott gyümölcsös keksz, dobozban, szalvétával

Olasz keksz ünnepekre és hétköznapokra

Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: firenzei sütemény

Az olaszok sütiket (is) nagyon tudnak készíteni. A most bemutatásra kerülő firenzei keksz kandírozott citrushéj okán méltó az ünnepekre, viszont mert nagyon finom, úgyis meg fogod sütni sűrűbben.



​Hozzávalók

  • 60 g kandírozott citrushéj
  • 75 g barna cukor
  • 75 g vaj
  • 125 ml tejszín
  • 4 evőkanál méz
  • 1 evőkanál liszt
  • 75 g szeletelt mandula
  • 50 g fehér csokoládé

Így készül

  1. A cukrot, a vajat, a tejszínt és a mézet tegyük lábasba, majd melegítve kevergessük. Amikor felforrt, adjuk hozzá a lisztet, és tegyük bele a kandírozott citrushéjat, majd főzzük még 1-2 percig.
  2. A mandulát száraz serpenyőben pirítsuk meg kissé, majd ha a massza már nem forró, ezt is keverjük bele.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire tegyünk egy-egy teáskanálnyit a tésztából, és 180 °C-os sütőben 15 perc alatt süssük aranyszínűre. Ne ijedjünk meg, a tészta ki fog terülni!
  4. Amíg forró, reszeljük rá a fehér csokoládét.