barna müzliszeletek egymásra halmozva egy fehér tányéron, kék háttér előtt

Egy nap, egy recept: házi müzliszelet

Sült házi müzliszelet a kedvenc egészséges csemegéinkkel. Egy apró trükkel ráadásul akár egy hétig eltarthatók.



Hozzávalók

  • 120 g zabpehely
  • 200 g vegyes aszalt gyümölcs ízlés szerint
  • 4 ek. méz
  • 700 ml almalé
  • 30 g törökmogyoró
  • 30 g kesudió
  • 30 g szezámmag
  • fél citrom leve

Így készül

  1. A zabpelyhet száraz serpenyőben pirítsuk meg, de mielőtt a színe megváltozna, vegyük le a tűzről. Egy mozsárban törjük durvára a diót és a mogyorót, és szintén száraz serpenyőben 1-2 percig pirítsuk.
  2. Öntsük egy tálba a magokat, majd adjuk hozzá az apróra vágott aszalt gyümölcsöt is. Erre facsarjuk rá a citrom levét, és öntsük hozzá az almalevet és a mézet is.
  3. Dolgozzuk jól össze, majd simítsuk 1,5–2 cm vastagságúra egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába.
  4. A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra, majd süssük 30 percig a müzliszeletet. Sütés után hagyjuk kihűlni, és vágjuk
VINCE-tipp: a müzliszeletek egy hétig is elállnak légmentesen záródó dobozkában. Könnyen szállíthatók, s ha turbózni szeretnénk, a kedvenc joghurtunkból is tegyünk a piknikkosárba.