
Fotó: Hayley Maxwell / Unsplash
Egy nap, egy recept: házi müzliszelet
2021-12-27
Sült házi müzliszelet a kedvenc egészséges csemegéinkkel. Egy apró trükkel ráadásul akár egy hétig eltarthatók.
Hozzávalók
- 120 g zabpehely
- 200 g vegyes aszalt gyümölcs ízlés szerint
- 4 ek. méz
- 700 ml almalé
- 30 g törökmogyoró
- 30 g kesudió
- 30 g szezámmag
- fél citrom leve
Így készül
- A zabpelyhet száraz serpenyőben pirítsuk meg, de mielőtt a színe megváltozna, vegyük le a tűzről. Egy mozsárban törjük durvára a diót és a mogyorót, és szintén száraz serpenyőben 1-2 percig pirítsuk.
- Öntsük egy tálba a magokat, majd adjuk hozzá az apróra vágott aszalt gyümölcsöt is. Erre facsarjuk rá a citrom levét, és öntsük hozzá az almalevet és a mézet is.
- Dolgozzuk jól össze, majd simítsuk 1,5–2 cm vastagságúra egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába.
- A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra, majd süssük 30 percig a müzliszeletet. Sütés után hagyjuk kihűlni, és vágjuk
VINCE-tipp: a müzliszeletek egy hétig is elállnak légmentesen záródó dobozkában. Könnyen szállíthatók, s ha turbózni szeretnénk, a kedvenc joghurtunkból is tegyünk a piknikkosárba.
Related Articles Around the Web