
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: ricottás ravioli zsályás vajjal
2022-05-29
Mennyei házi ravioli egyszerűen összeállítható tésztából és tetszőlegesen variálható töltelékkel.
Hozzávalók
- egy adag alaptészta
- 1 tojás a kenéshez
- 80 g vaj
- 12 darab friss zsályalevél
- 50 g fenyőmag
a töltelékhez
- 300 g ricotta
- 50 g parmezán sajt
- tengeri só
- őrölt borskeverék
Így készül
- A ricottát keverjük simára a sajttal, a sóval és a borssal, majd felhasználásig pihentessük hűtőben.
- A tésztát két részletben dolgozzuk fel. A tésztánkat nyújtsuk ki 40×10 centis, 3 mm vastag téglalappá úgy, hogy a hosszabb oldala felénk essen.
- Az alsó felét szemmértékkel osszuk 8 egyenlő részre, majd ezeknek a közepére tegyünk 1-1 teáskanálnyi ricottát. Az osztások és az alsó tésztarész széleit kenjük meg tojással, majd hajtsuk rá a felső tésztarészt és a tojásos részeknél finoman nyomjuk le a tésztát, hogy jól zárjon.
- Egy késsel vagy derelyevágóval vágjuk el az osztásoknál és lefóliázva tegyük félre, míg a másik adag tésztát elkészítjük.
- Hevítsük fel a vajat egy serpenyőben, míg diós illata nem lesz, pirítsuk meg rajta a zsályát, és tegyük félre.
- Száraz serpenyőben pirítsuk aranysárgára a fenyőmagot.
- Forró, sós vízben főzzük ki a tésztákat kisebb adagokban, 3-4 perc alatt. Az elkészült raviolikat a vajra dobjuk, átforgatjuk, majd a fenyőmaggal és parmezánnal megszórva tálaljuk.