sárga tészta és zöldség egy nyeles edényben
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: ricottás ravioli zsályás vajjal

Mennyei házi ravioli egyszerűen összeállítható tésztából és tetszőlegesen variálható töltelékkel.



Hozzávalók

  • egy adag alaptészta
  • 1 tojás a kenéshez
  • 80 g vaj
  • 12 darab friss zsályalevél
  • 50 g fenyőmag

a töltelékhez

  • 300 g ricotta
  • 50 g parmezán sajt
  • tengeri só
  • őrölt borskeverék

Így készül

  1. A ricottát keverjük simára a sajttal, a sóval és a borssal, majd felhasználásig pihentessük hűtőben.
  2. A tésztát két részletben dolgozzuk fel. A tésztánkat nyújtsuk ki 40×10 centis, 3 mm vastag téglalappá úgy, hogy a hosszabb oldala felénk essen.
  3. Az alsó felét szemmértékkel osszuk 8 egyenlő részre, majd ezeknek a közepére tegyünk 1-1 teáskanálnyi ricottát. Az osztások és az alsó tésztarész széleit kenjük meg tojással, majd hajtsuk rá a felső tésztarészt és a tojásos részeknél finoman nyomjuk le a tésztát, hogy jól zárjon.
  4. Egy késsel vagy derelyevágóval vágjuk el az osztásoknál és lefóliázva tegyük félre, míg a másik adag tésztát elkészítjük.
  5. Hevítsük fel a vajat egy serpenyőben, míg diós illata nem lesz, pirítsuk meg rajta a zsályát, és tegyük félre.
  6. Száraz serpenyőben pirítsuk aranysárgára a fenyőmagot.
  7. Forró, sós vízben főzzük ki a tésztákat kisebb adagokban, 3-4 perc alatt. Az elkészült raviolikat a vajra dobjuk, átforgatjuk, majd a fenyőmaggal és parmezánnal megszórva tálaljuk.