
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: tonhalas-pesztós tagliatelle
2022-05-30
Halas, pikáns fűszerezésű tészta, ami még akkor is hamar elkészíthető, ha a tésztát is te gyúrod hozzá. Természetesen ahhoz is mutatunk receptet.
Hozzávalók
- egy adag alaptészta
- 2 evőkanál olívaolaj
- 100 g mini mozzarella
- 150 g koktélparadicsom
- 100 g pesztó
- 150 g tonhalkonzerv
- egy nagy marék bébispenót
- tengeri só
- frissen őrölt fekete bors
Így készül
- Az olívaolajon pár perc alatt megpirítjuk a paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
- A tésztát két részben dolgozzuk fel: 2 mm vastagra nyújtjuk, 25 centi hosszú, és 5 mm széles csíkokat vágunk belőle. Forró, sós vízben 2 perc alatt megfőzzük, kissé lecsepegtetve rádobjuk a paradicsomra, átforgatjuk.
- A feldarabolt tonhalat, a spenótot és a felezett mozzarellát két percig pirítjuk, míg átmelegszik.
- Pesztóval és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.
From Your Site Articles