tészta, hús és zöldség fehér serpenyőben
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: tonhalas-pesztós tagliatelle

Halas, pikáns fűszerezésű tészta, ami még akkor is hamar elkészíthető, ha a tésztát is te gyúrod hozzá. Természetesen ahhoz is mutatunk receptet.



Hozzávalók

  • egy adag alaptészta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 100 g mini mozzarella
  • 150 g koktélparadicsom
  • 100 g pesztó
  • 150 g tonhalkonzerv
  • egy nagy marék bébispenót
  • tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors

Így készül

  1. Az olívaolajon pár perc alatt megpirítjuk a paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
  2. A tésztát két részben dolgozzuk fel: 2 mm vastagra nyújtjuk, 25 centi hosszú, és 5 mm széles csíkokat vágunk belőle. Forró, sós vízben 2 perc alatt megfőzzük, kissé lecsepegtetve rádobjuk a paradicsomra, átforgatjuk.
  3. A feldarabolt tonhalat, a spenótot és a felezett mozzarellát két percig pirítjuk, míg átmelegszik.
  4. Pesztóval és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.