Vaníliafagylalt kehelyben kanállal

Vaníliafagylalt házilag

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: a legjobb vaníliafagylalt házilag

15 perc, 5 egyszerű hozzávaló és egy nagyon finom desszert a végén.


Hozzávalók

  • 5 dl 30%-os tejszín
  • 5 tojássárgája
  • egy vaníliarúd
  • csipet só
  • 7 dkg cukor

​Így készül

  1. A tejszínbe tegyünk egy csipet sót, és kaparjuk bele a vanília magjait. Hevítsük, míg forrni nem kezd, s ekkor zárjuk el alatta a lángot.
  2. A tojások sárgáját keverjük el a cukorral, majd habverővel verjük addig, míg sűrűre nem fehéredik. Ebbe öntsük a meleg, vaníliás tejszínt, folytonos kevergetés mellett.
  3. Tovább kavarva, lassan öntsük vissza a lábasba a masszát, és nagyon alacsony hőfokon sűrítsük be. Semmiképp se engedjük forrni. Amikor sűrűvé vált, szűrjük át egy tálba, hogy teljesen sima masszát kapjunk.
  4. Tegyük legalább egy órára a hűtőszekrénybe, majd bízzuk a fagylaltgépre az elkészítését.

VINCE-tipp

Ezt a receptet kiindulási pontnak is vehetjük. Ha nem vaníliafagyit szeretnénk, más összetevőket is használhatunk. Kísérletezzünk kedvünkre: adjunk a masszához kakaót, joghurtot vagy gyümölcsöket, a teljes fagyás előtt akár kekszet is.

Related Articles Around the Web