A Hegyvidék bevásárlóközpontban egy helyen megvehetsz mindent húsvétra

A Hegyvidék bevásárlóközpontban egy helyen megvehetsz mindent húsvétra

Legyen szó sonkáról, csokiról, vagy vegán finomságokról, a Hegyvidék Bevásárlóközpontban mindent megtalálsz húsvétra. Az ételek mellé Magyarország egyetlen Master Sommelier-je borokat is ajánl.



Mindenki azt szeretné, hogy a húsvét valódi ünnep legyen. Az örömbe és az örömszerzésbe az is beletartozik, hogy a legjobb hozzávalókat a lehető legegyszerűbben sikerüljön beszerezni. Ebben fogunk segíteni neked az alábbi listánkkal, amiben mindenféle "húsvéti embertípushoz" ajánljuk a Hegyvidék Bevásárlóközpont 1-1 boltját, illetve annak termékeit.

kerthelyis\u00e9g asztalokkal, sz\u00e9kekkel

Fotó: Hegyvidék Központ

Bónuszként felkértük Czinki Tamást, Magyarország egyetlen Master Sommelier-jét, a FELIX Kitchen&Bar borprogramjának a vezetőjét, tegyen mindegyik finomság mellé 1-1 hasonlóan remek italt a Culinaris Wine&Spirit, illetve a bevásárlóközpontban szintén megtalálható Bortársaság kínálatából.

Egy dolgot máris megígérhetünk: ha a lenti "receptek" egyikét követed, tökéletes húsvéti élményben lesz részetek.

1. Ha klasszikus húsvétotok lesz


A klasszikus húsvéti menüt is fel lehet dobni különleges hozzávalókkal. A Culinaris bolt csülkös-tormás, illetve sajtos-tormás krémei, valamint az ínyenceket is lenyűgöző különböző ízesítésű mustárok a hagyományos sonkához, kalácshoz is kiválóan passzolnak, miközben mégis egy kis új ízt visznek az ünnepekbe. Akár csomagban is megvásárolhatók és akkor nincs több gondod az ajándékra sem!

Czinki Tamás borpárosítás-ajánlata a Culinaris Wine&Spiriből: Schmelz Grüner Veltliner Selection 24, Wachau, Austria, 2017

A Schmelz kis családi borászat a festői szépségű Wachau-i régióban, Ausztriában. Érett és vaskos zöldveltelini rengeteg trópusi gyümölccsel, mézzel és tűzköves mineralitással. Lecsengésében visszaköszön a fajta enyhe fűszeres karaktere, ami jól párosul a torma csípősségéhez.

2. Ha nem létezhet húsvét sonka vagy bárány nélkül


Bárányt sütnél, vagy éppen a megszokott sonkából szeretnéd a legjobb minőséget a húsvéti asztalra tenni? A Hússzabóságnál a legkiválóbb termelők áruit vásárolhatod meg, szakértő eladók segítenek neked kiválasztani a recepthez a megfelelő húst vagy adnak kóstolót a különböző füstölt árukból. Garantált sikered lesz a családod körében, ha náluk veszed meg húsvétra a hozzávalókat. Figyelem: ha biztosra akarsz menni, rendeld meg náluk április 14-ig a sonkát!

Czinki Tamás borpárosítás ajánlata a Bortársaságtól: Antinori Pian Delle Vigne Brunello di Montalcino, Toszkána, Olaszország, 2016

Az Antinori pincészetet aligha kell bemutatni a világ borkedvelőinek. Toszkána egyik ikonja a délebbi Brunello régiban is készít borokat. 100 százalék Sangioveséből készülő vörösboruk remek párosítás lehet a régióban klasszikusnak számító vaddisznópörkölthöz, de egy báránysült mellett sem vall majd szégyent. A bárányhús intenzív ízű, magasabb zsírtartalommal rendelkezik, annál inkább meghálálja a Sangiovese magas savtartalmát - a bor vibárlóbbá varázsolja az amúgy nem könnyű húsételt. Rozmaringgal ízesítve a bárány a borban megtalálható herbális karakterekkel remek párost alkot.

3. Ha nincs kedved kalácsot sütni


A Culinaris boltokban édes vonalon is nagyon erős a felhozatal. Húsvétra a számos finomabbnál finomabb édességük közül a Loison Colomba panettonét ajánljuk neked, ami a tradicionális olasz kalácsok legjobbika. Kombinálhatod még nagymama spájzból kihozott lekvárjával, de önállóan is tökéletes desszert a húsvéti ebéd után.

Czinki Tamás borpárosítás-ajánlata a Culinaris Wine&Spiriből: Bellavista, Satén, Franciacorta, Lombardia, Olaszország

A Loison Colomba süteménynél egy Franciacorta teszi teljessé az igazi olasz életérzést. A Bellavista a Franciacorta régió szupersztárja, a Satén stílus a világ habzóborai között is kiemelkedik egyediségével. Titka, hogy alacsonyabb nyomás mellett palackoznak, ami krémesebb, teltebb habzóborokat eredményez. Ízében érett csonthéjasok és élesztős jegyek érvényesülnek, ami a panettone édes tésztájával együtt igazán emlékezetessé teszi a húsvét reggelt.

4. Ha különleges húsvéti csokinyúlra vágytok


A Swiss Selection több mint 10 éve hozza el az ínyenceknek Magyarországra a svájci csokoládék legjavát, legyen szó az ismert márkákról, vagy éppen kézműves különlegességekről. A húsvét természetesen kiemelt jelentőséggel bír a csokiimádók mekkájában, idén ráadásul akár "büntetlenül" is lehet ünnepelni, a Swiss Selection cukor- és gluténmentes valamint vegán nyuszijaival.

Czinki Tamás borpárosítás-ajánlata a Bortársaságtól: Balassa 6 Puttonyos Aszú Villő, Tokaj, Magyarország, 2017

A csokoládék világa nagyon változatos. Ha valaki fehér csokit választ, egy gazdag édes bort érdemes mellétennie. Tokaj kérdés nélkül az első választás, ezen belül Balassa István Villő 6 puttonyos aszúja a kiemelkedő 2017-es évjáratból nem okozhat senkinek csalódást. A fehér csoki krémes édes ízét a bort domináló trópusi gyümölcsök és méz kiválóan öltöztetné.

Czinki Tamás borpárosítás-ajánlata a Culinaris Wine&Spiriből: Michel Forgeron G.C. 1992, Cognac, Franciaország

Egy fekete csokoládé teljesen más karakterű italt kíván. Jól állnak neki az enyhén kesernyés, pörköltes aromák, kifejezetten szépen párosíthatók a szintén az étkezések végén fogyasztott digestiv italokkal, mindenek előtt a konyakokkal. A Michel Forgeron egy kis kézműves cognac ház, a párlataikban megjelenő szárított gyümölcsök és édes fűszerek remekül kiegészítik a fekete csoki karakterét.

5. Ha édesszájúak vagytok


A közel fél évszázada Érdről indult Pataki családi cukrászda ma már fogalom a hazai süteményrajongók körében. A megszokott finomságok mellett, amiknek ma már részét képezik a péksütemények is, természetesen húsvéti specialitásokkal is készülnek. Ha finom süteményre vágysz, de nem akarsz magad nekiállni a sütésnek, irány a Hegyvidék Bevásárlóközpontban a Pataki Cuki.

Czinki Tamás borpárosítás ajánlata a Bortársaságtól: Graham's 20 year old Tawny, Douro völgye, Portugália

Ez az erősített bor kifejezetten fűszeres, diós vagy étcsokoládés sütemények mellett állja meg a helyét. Az ízben megjelenő szegfűszeg, karamell, dió, füge a szájban jól harmonizál akár egy zserbó ízével.