egy nő ül a földön, tó és hegyek

Így tudod elkerülni nyaralás alatt a hízást!

Hogyan tudod kordában tartani a testsúlyodat a nyaralás alatt? Mik azok az élelmiszerek és italok, amikkel óvatosan kell bánni? Mutatjuk!
Számos tanulmány megállapította, hogy szabadságról visszatérve általában gyarapodik a testsúlyunk. Szerencsére azonban akadnak olyan módszerek, amik segítenek elkerülni a nem kívánt hízást. A jó tanácsokra a health.clevelandclinic oldalán bukkantunk. Íme!

Ez is érdekelhet: Járvány alatti utazás előtt ne felejts elintézni pár dolgot

1. Figyelj a kalóriákra

egy n\u0151 pizz\u00e1t eszik

Fotó: Pinar Kucuk / Unsplash


Ha nyaralsz, akkor természetesen nagy a kísértés, hogy alaposan feltérképezd a helyi gasztronómiát. Nincs is ezzel semmi baj, de legyenek ezek az étkezések valóban „különlegesek”, vagyis a nap többi részében próbálj meg viszont kevesebb kalóriát bevinni.

2. Vigyázz a büfésztallal

sv\u00e9dasztal \u00e9telek

Fotó: Asiya Kiev / Unsplash


Tudjuk, hogy a minden földi jóval megpakolt büféasztal igen csábító látvány. De légy erős! Ne ragadj magadhoz egy tányért, és ne kezdd el ráhalmozni az ételeket. Ehelyett csekkolj le minden fogást, és csak azt válaszd, amit tényleg megkóstolnál. Ha ezt betartod, akkor elkerülöd az impulzusevést.

3. Ne feledkezz meg az egészséges táplálkozásról

medence g\u00f6r\u00f6gdinnye

Fotó: Kenta Kikuchi / Unsplash


Ha otthon vagy, akkor próbálsz mindig gyümölcsöt, zöldséget és sovány fehérjéket fogyasztani, igaz? Ugyanezek a szabályok lebegjenek a szemed előtt akkor is, amikor nyaralsz.

4. Csak óvatosan a nassolással

m\u00e1rtogat\u00f3s \u00e9s keny\u00e9r

Fotó: Melissa Walker Horn / Unsplash


Mindig legyen nálad pár egészséges harapnivaló, például mandula, perec vagy akár egy proteinszelet. Alapvetően bármi alkalmas erre, amit könnyű tárolni és elfogyasztani útközben.

5. ​Maradj hidratált

egy n\u0151 vizet iszik

Fotó: Giorgio Trovato / Unsplash


Fontos, hogy sok vizet (nem üdítőt) igyál a nyaralás alatt. A víz segíteni fog ugyanis megőrizni a jóllakottság érzését, illetve frissen és üdén tart.

6. ​Korlátozd az alkoholfogyasztást

egy n\u0151 kokt\u00e9llal a kez\u00e9ben

Fotó: Garett Mizunaka / Unsplash


Míg egy kis napernyős színpompás koktél látványa és íze képes mosolyt csal az arcodra, addig a benne lévő kalóriák már nem annyira. Csak mértékkel fogyaszd őket!