sűrga-fehér-piros étel tálban, mellette kanál

Miből készül a reggeli kukoricapehely? - VIDEÓ

Spoiler: nem csak kukoricából. A videóból az is kiderül, valóban olyan egészséges-e a reggeli kukoricapehely, mint amilyennek hisszük.Sokan szeretnek napindítóként kukoricapelyhet enni, mondván az egészséges és tápláló. Az alábbi videóból kiderül, hogyan is készül pontosan, vagyis választ kapunk arra is, valóban olyan jótékony hatású-e

FROSTED CEREAL | How It's Made


A kukoricapehely kukoricából és teljes kiőrlésű (magbelet, maghéjat, csírát egyaránt tartalmazó) búzából készül. Első lépésként külön-külön mindkettőt vízzel együtt egy ipari méretű, nagy nyomású, forgó kuktában főzik - előbbit 3, utóbbit 1 órán át. Ettől jelentősen megnő a víztartalmuk. Ezen a ponton keverik össze őket majd együtt mennek a szárítóba, ahol nedvességtartalmuk 20 százalék alá csökken, így már lehet belőlük pelyhet képezni.

Ez a "malomban" történik, ahol a megduzzadt kukorica- és gabonaszemeket két többtonnás henger között vezetik át, hogy kilapuljanak. A méret már megfelelő, ám a keletkezett pelyhek ilyenkor még puhák és ízetlenek. A malom után következik a sütés, ahol elnyerik ropogós állagukat, valamint jellegzetes sárgás színűket. Az elkészült adagot ezután két részre osztják, az egyik cukros-vizes bevonatot kap, a másikat ízesítik.

Utolsó lépésként újra egyesítik és hűtik őket, majd jöhet a csomagolás.