kör alakú színes pizza fehér tányéron, sárga asztalon

Hogy készül a fagyasztott pizza? - VIDEÓ

Ördögi szerkezetek, villámgyors mozdulatok - kis túlzással a fagyasztás tart legtovább a mélyhűtött pizza elkészítésében. Nagyon látványos a videó, érdemes szánnod rá 5 percet!Hogy lesznek sütés után olyan ropogósok, ha egyszer előtte le voltak fagyasztva? - teszik fel a kérdést a videó elején és rögtön meg is adják rá a választ 5 percben.

Ha megkívántad a pizzát, IDE KATTINTVA találsz egy szuper körtés-kecskesajtos receptet isteni tésztával!

Az első lépés gyakorlatilag megegyezik a házilag sütött pizzákéval: lisztet, sót, cukrot, vizet, élesztőt és olajat gyúrnak egybe. Mindössze annyi a különbség, hogy a gyárban az íze miatt tesznek hozzá még egy kis kukoricalisztet, illetve hogy az ipari gép alig 4 perc alatt megfelelő állagúra gyúrja a tésztát. Utána még 30 percet kelesztik (nagyon látványos, ahogy a hatalmas mennyiség dagad), majd 2,5 centiméter vastag lapokat nyújtanak belőle. Egy sor görgőn csak azért küldik át a tésztát, hogy biztosan egyenletes állagot érjenek el, sőt, még hatalmas forgó keféket is bevetnek, hogy sima legyen a felülete, ahova a feltétek kerülnek. Előtte azonban még formára vágják, valamint 7-10 milliméteres lyukakat "fúrnak" bele, hogy sütéskor ne hólyagosodjon. A sütés 2 percig tart 200-350 Celsius fokos sütőben. A kész pizzalapokat hatalmas "paradicsomcsúszda" segítségével kenik meg, majd jön rá a sajt, végül a többi feltét.

Ezen a ponton vesznek le szúrópróbaszerűen egy-egy példányt, hogy ellenőrizzék, megfelelő-e a súlyuk. A többi megy a gyorsfagyasztóba, ahol 20 percet töltenek mínusz 32 fokos hidegben. Utolsó lépés a csomagolás, itt a befóliázást követően van egy automatizált optikai próba, amelyik nem felel meg, azt egyszerűen lefújja egy gép a sorról, a többi mehet a dobozába.