
A töklevesek (japán) császára
Fotó: PuzzlePix
Egy nap egy recept: sült Hokkaido-tökleves kókusztejjel
2021-10-28
Aki kóstolta már életében a különleges Hokkaido tököt, az mind függővé vált. A belőle készült leves szintén felejthetetlen, semmivel össze nem hasonlítható élmény.
Hozzávalók
- 1,5 kg Hokkaido tök
- 200 ml kókusztej
- 1 fej hagyma
- 1 liter alaplé
- 50 g tökmag
- 20 ml tökmagolaj (pirítotttökmagból)
- 2 evőkanál olívaolaj
- tengeri só
- 1/2 teáskanál őrölt fehér bors
- 1/8 szerecsendió
Így készül
- Cikkekre vágjuk a tököt és 40-50 perc alatt, 200 fokossütőben megsütjük. Hagyjuk langyosra hűlni és tálba kanalazzuk.
- A felaprított hagymát forró olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a tököt, átforgatjuk.
- Felöntjük az alaplével, öt percig gyöngyöztetjük, majd botmixerrel pürésítjük. Sóval, fehérborssal, frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük, hozzákeverünk 150 ml kókusztejet, forralunk rajta még egyet.
- A tökmagot száraz serpenyőben kipattogtatjuk, tálalásnál megcsurgatjuk a levest a maradék kókusztejjel és a tökmagolajjal, majd megszórjuk a ropogós tökmagokkal.
VINCE-infó: a hokkaido egy japán sütőtök fajta, ritkábban Red Kuri Squash és Red Hubbard néven is találkozni vele. Héja pirosba hajló (nem kell hámozni), húsa lisztes és mindig édes. Sütve is finom.
From Your Site Articles