sült krumpli és fehér krém fehér tányéron

Egy nap, egy recept: snidlinges házi hollandi mártás

Házi készítésű friss, fűszeres hollandi mártás sült krumplihoz, zöldségekhez, halakhoz.



Hozzávalók

  • 100 g vaj
  • 3 tojássárgája
  • 100 ml víz
  • 2 evőkanál citromlé
  • egy csokor snidling
  • só, bors

Így készül

  1. Egy lábast félig megtöltünk vízzel, és éppen csak gyöngyözve forraljuk.
  2. A tetejére teszünk egy kerek aljú fém- vagy üvegtálat, amelyben elkeverjük a tojásokat a vízzel, és habverővel addig habosítjuk, amíg elkezd besűrűsödni. Ekkor lassanként hozzácsorgatjuk a langyos olvasztott vajat.
  3. Miután lágy és krémes állagú keveréket kaptunk, hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget, a citromlevet, sózzuk és borsozzuk.
  4. Víz helyett használhatunk fűszerekkel összeforralt fehérbort is, snidling helyett pedig bármilyen más zöld fűszert.
VINCE-tipp: Tökéletes kiegészítője zöldséges ételeknek, grillezett spárgának vagy halaknak, de a buggyantott tojásnak is remek kísérője lehet a klasszikus recept tavaszi változata.