
Fotó: David Todd McCarty / Unsplash
Egy nap, egy recept: snidlinges házi hollandi mártás
2022-04-09
Házi készítésű friss, fűszeres hollandi mártás sült krumplihoz, zöldségekhez, halakhoz.
Hozzávalók
- 100 g vaj
- 3 tojássárgája
- 100 ml víz
- 2 evőkanál citromlé
- egy csokor snidling
- só, bors
Így készül
- Egy lábast félig megtöltünk vízzel, és éppen csak gyöngyözve forraljuk.
- A tetejére teszünk egy kerek aljú fém- vagy üvegtálat, amelyben elkeverjük a tojásokat a vízzel, és habverővel addig habosítjuk, amíg elkezd besűrűsödni. Ekkor lassanként hozzácsorgatjuk a langyos olvasztott vajat.
- Miután lágy és krémes állagú keveréket kaptunk, hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget, a citromlevet, sózzuk és borsozzuk.
- Víz helyett használhatunk fűszerekkel összeforralt fehérbort is, snidling helyett pedig bármilyen más zöld fűszert.
VINCE-tipp: Tökéletes kiegészítője zöldséges ételeknek, grillezett spárgának vagy halaknak, de a buggyantott tojásnak is remek kísérője lehet a klasszikus recept tavaszi változata.
From Your Site Articles