egy nő hamburgert és almát tart a kezében
Fotó: Nicoleta Ionescu / Shutterstock

Ez történik a testeddel, ha hosszú idő után újra húst eszel

Szeretnél újra húst enni, ám nem tudod, hogy erre pontosan miként fog reagálni a tested. Aggodalomra semmi ok, mert mi leírtuk neked, mire számíts.Az eatingwell.com oldalán született a minap egy cikk arról, mi történik, ha valaki hosszú kihagyás után újra elkezd húst enni. Mivel ezt egy fontos témának gondoljuk, veled is megosztjuk, hogy mire bukkantunk.

Ez is érdekelhet: Hihetetlen! Íme a vegetáriánus csiga recept

1. Megváltozik az emésztésed

c\u00e9z\u00e1r sal\u00e1ta egy t\u00e1ny\u00e9ron

Fotó: Raphael Nogueira / Unsplash


A hús magas fehérje- és zsírtartalmú élelmiszer, viszont nincs benne rost, ezért ha áttérsz a húsevő életmódra, akkor előfordulhat, hogy kezdetben székrekedést fogsz tapasztalni. Azzal tudod segíteni a szervezetedet az átállásban, ha fokozatosan, kis lépésekben hozod vissza a húst az étrendedbe.

2. ​Kevesebb gáz

csirk\u00e9s sal\u00e1ta

Fotó: Travis Yewell / Unsplash


A vegetáriánusok és a vegánok általában jobban felfúvódnak, mint a mindenevők. Amikor elkezdesz újra húst enni, akkor a beleidben valóban kevesebb gáz fog termelődni, ám az a kevés is felhalmozódhat, ami kellemetlen puffadáshoz vezet. Megoldás lehet a sok folyadék bevitele, illetve nassolj még rostban gazdag ételeket, például dióféléket, magvakat, gyümölcsöket és zöldségeket.

3. ​Több energia

egy n\u0151 sportol

Fotó: Walter Lee Olivares de la Cruz / Unsplash


Vegetáriánus vagy vegán étrenddel sokszor nehéz megfelelő mennyiségű fehérjét biztosítani, de maga az energiabevitel is kihívásokat rejt. Ha beépíted az állati fehérjét az étrendedbe, akkor jóval több eséllyel lesz energiád az összes napi teendődhöz.

4. Izomtömeg gyarapodás

egy n\u0151 edz az edz\u0151teremben

Fotó: GMB Fitness / Unsplash


Ha elkezdesz húst fogyasztani, akkor nagy valószínűséggel az izomtömeged is gyarapodni fog, mivel több fehérjét viszel be a szervezetedbe.

Nem lehet azonban elégszer hangsúlyozni: nagyon fontos, hogy az áttéréskor lassan haladj és ügyelj az adagokra, vagyis kezdetben semmiképpen ne egyél egyszerre 100 grammnál több húst.