fehér és szürke infúzió, folyadékkal

Tömeges húsmérgezés: egy 3 éves gyerek is meghalt

Összesen 7-en haltak meg, 38 pedig még mindig kórházban vannak. Egy ritka jelenségről van szó, aminek az okát még kutatják.


Tanzániában a teknős igazi csemegének számít, most viszont a hatóságok betiltották a fogyasztásukat. Az a ritka eset állt ugyanis elő, hogy méreg került az elfogyasztott állat húsába. Ezt a jelenség, ami 4 teknősfajt érint, saját nevet is kapott, chlenotoxikációnak hívják, az okát azonban a mai napig kutatja a tudomány.

Az viszont biztos, hogy öt család Zanzibár szigetén november 25-én mérgezett teknősből evett – olvasható a bbc.com beszámolójában. A tünetek másnap jelentkeztek, az első halálos áldozat egy mindössze három éves kisgyermek volt. Két másik személy még aznap éjjel, négy további pedig vasárnap hunyt el. További 38 embert ápolnak jelenleg is kórházban.

Márciusban Madagaszkáron, szintén mérgezett teknőshústól összesen 19-en haltak meg. A Turtle Foundation (nemzetközi Teknős Alapítvány) szerint különösen a gyerekek és idősek vannak kitéve ilyenkor veszélynek, de olykor a fiatal egészséges szervezet számára is végzetes lehet egy ilyen „találkozás”.

Related Articles Around the Web