fehér sütemény, körülötte tojások, húsvéti díszek
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: pasha - orosz túrós húsvéti édesség

Sütés nélküli tradicionális húsvéti édesség sok-sok túróval, mandulával.



Hozzávalók

  • 100 g vaj
  • 700 g túró
  • 200 ml zsíros tejszín
  • 100 g cukor
  • 3 egész tojás
  • 100 g mazsola
  • 100 g szeletelt mandula
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Így készül

  1. A tejszínből kemény habot verünk, közben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és a forrástól számított néhány percen át melegítjük.
  2. Ha kihűlt, beleforgatjuk a tejszínhabot is a keverékbe.
  3. A tradicionális húsvéti édesség eredetileg egy speciális Pasha formázóban készül, azonban ennek hiányában használhatunk gézzel bélelt tésztaszűrőt is.
  4. A keveréket a formába töltjük, a tetejére súlyt helyezünk, ami segít kipréselni belőle a nedvességet, 2-3 napon át hagyjuk lecsepegni.