fekete-fehér inges nő és kutya áll a hűtő előtt

Ez is egy nagyon fontos része a hűtőgép takarításának, mégis sokan elfelejtik

Nem biztos, hogy elromlott a hűtőd, ha áll alatta a víz, az is lehet, egy fontos részét elfelejtetted megtisztítani. Mutatjuk, miről van szó.


A hűtőszekrény egy trükkös háztartási gép. Leginkább a takarításával gyűlhet meg a bajunk, az alapos munkához ugyanis minden egyes polcot, fiókot ki kell ürítenünk és ki kell szednünk. És ezzel sajnos még nincs vége a procedúrának, van ugyanis a készülék alján egy rács, amit szintén alaposan meg kell tisztítani, ott lélegzik ugyanis a berendezés, vagyis jut levegőhöz a motor. Ha ez annyira elkoszolódik, hogy a lamellák között eldugulnak a nyílások, akkor nem megoldott a szellőzés. Ennek legbiztosabb jele, ha padlón a hűtő körül víztócsa jelenik meg. Erre hívja fel a figyelmet, egyben nyújt megoldást az alábbi TikTok videó.

@vanesamaro91 When is the last time you cleaned it ? #cleaningtiktok #cleanwithme #amazonmustaves #clean #cleanhack #cleaningobsessed #cleaningvideo #cleantok ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

A megfelelő megtisztításához mindenek előtt távolítsd el a rácsot majd száraz ronggyal töröld át, ezzel megszabadítod a szöszöktől, és a nagy szennyeződésektől. Ha ezzel kész vagy, tegyél rá mosogatószert és alaposan dörzsöld át egy kefével, hogy lesikáld a ragacsot. Utolsó lépésként öblítsd le a mosószert vízzel, majd újra töröld át egy száraz ronggyal. Meglátod, csillogni fog a rács. Ezt az egészet rendszeres időközönként ismételd meg.