nő fehér pulcsiban áll a hűtőszekrény előtt

5 ügyes trükk, amivel megduplázhatod a tárolóhelyet a hűtődben

Nem kell nagyobb hűtőbe beruháznod ahhoz, hogy több mindent tudjál tárolni. Apró trükkökkel ugyanúgy célt érhetsz.


A kellysthoughtsonthings.com oldalán bukkantunk rá egy rövid, de annál hasznosabb cikkre, ami azt mutatja be, hogyan tudod növelni a helyet a hűtődben anélkül, hogy nagyobb gépet vásárolnál magadnak.

1. Mindent pakolj ki és nézz át

Nincs értelme addig nekikezdeni az átrendezésnek, ésszerűsítésnek, amíg nem vagy tisztában vele, mivel állsz szemben. Az első lépés (vagy nevezhetjük akár nulladiknak) az legyen, hogy mindent kirámolsz, és számba veszel. Kiderülhet, hogy valamiből duplán vásároltál, valami már lejárt, vagy a kelleténél sokkal nagyobb befőttes üvegben pihen. Bizonyos dolgokat valószínűleg össze is fogsz tudni önteni és máris helyet spóroltál.

2. Amit lehet, vegyél ki az eredeti csomagolásából

sz\u00ednes dobozok h\u0171t\u0151szekr\u00e9nyben

Fotó: Ello / Unsplash

A csomagolások általában jóval nagyobbak, mint bennük a termék maga. A nagy kartondobozok, műanyag flakonok helyett vásárolj a célnak megfelelő kisebb tárolóedényeket. Sokszor a gyümölcs és a zöldség is műanyag dobozban érkezik, ezt nyugodtan dobd el és tedd át őket zacskóba, vagy úgy „pucéran” tedd be őket a hűtő fiókjába.

3. Tegyél be extra polcokat

Internetes boltok tucatjai árulnak lábbal felszerelt fémrácsos polcokat (úgy néznek ki, mint egy földre állítható szárító kicsiben), így szó szerint meg tudod duplázni a hűtő belső alapterületét. Ezek az extra polcok természetesen bármikor egy mozdulattal kivehetők, ha magasabb árunak kell a hely, vagy ha szeretnéd átnézni, mi csúszott hátra a hűtőben.

4. Tegyél elválasztót a fiókokba

Minden hűtőben szokott lenni legalább két fiók, ezeket sajnos kevesen használják ki igazán, a legtöbben csak beledobálják a megvásárolt árut – ahogy esik, úgy puffan alapon. Egy egyszerű elválasztóval (ez lehet akár egy kartondobozból hajtogatva) viszont rendet viszel a rendszerbe. Meglátod, sokkal több minden fog beférni, mintha csak behánynád a zöldségeket, gyümölcsöket

+1: Mindig listával indulj bevásárolni

Így tudod garantálni, hogy tényleg a legszükségesebbeket vásárolod meg és nem kell helyet szorítanod az extra szerzeményeknek.