Gombócos, tölcséres fagyik egy halomban áfonyával, virággal díszítve, papíron

Vegán fagyi és jégkrém akár otthon is

Így készül a legegyszerűbb vegán fagyi és jégkrém

Akkor sem kell lemondanod a finom nyári hűsítőkről, ha vegán vagy: készítsd el a saját vegán fagyidat vagy jégkrémedet könnyedén, mindössze egy-egy fő hozzávaló felhasználásával, és nyűgözz le vele bárkit.Ha felfrissülnél a legforróbb napokon, és vegán jégkrémet vagy fagyit keresel, akkor persze, a boltokban is találkozhatsz már ilyesmivel. De akár otthon is elkészítheted a saját hűsítő desszertedet – sokkal egyszerűbben, mint gondolnád!

Mutatunk is egy-egy könnyű és gyors receptet, amelyekhez 1-1 fő hozzávaló kell csupán, a végeredmény mégis finom, frissítő, és nem mellékesen totál vegán.

Csokis banánfagyi

Hozzávalók

3 érett banán
ízlés szerint kakaópor, kis kávé, vaníliaaroma

Elkészítés
vágd fel nagyjából egyforma karikákra a banánokat, majd tedd a karikákat egy kis ételtárolóba. Mehet a fagyasztóba! Körülbelül két óra múlva vedd ki, és tedd át a banánkarikákat egy aprítógépbe. Aprítsd fél percig, majd mehet hozzá egy kis kávé, kakaópor és vaníliaaroma, ízlés szerint. Dolgozd át még egyszer a géppel, úgy 30-50 másodpercig, és már kész is!

​Vegán „jégkrém" egyenesen a gyümölcsből

Dinnye fagyi, amihez csak egy pálcika kell

Giphy

A legegyszerűbb vegán hűsítőt szó szerint két perc alatt elkészítheted, és egy-két órányi fagyasztás után már élvezheted is a finom hűsítődet! Egy negyed görögdinnyét szeletelj fel úgy, hogy tenyérnyi háromszögeket kapj. Ezekbe szúrj egy-egy műanyag pálcikát, majd a szeletek közé tegyél fóliát. Erre azért van szükség, hogy a következő pontnál, a fagyasztásnál ne tapadjanak össze. Ha megvagy, mehet is a fagyasztóba. Egy-két óra múlva nézz rá, és ha kész, csak kiveszel egyet, elszopogatod, és élvezed a felfrissülést!