II. Erzsébet királynő és Kate Middleton
Fotó: WPA Pool / Getty Images

Hitted volna? II. Erzsébet királynő nagy kedvence egy gyorsétel!

Akad egy gyorsétel, ami bármilyen megosztó is legyen, II. Erzsébet brit királynő nem tud ellenállni neki. Te hogy állsz ezzel az étellel?A királynő egykori séfjei sokszor fecsegtek már ki részleteket Őfelsége különleges étkezési szokásairól. Az egyik legismertebb szakács közülök az angol Darren O'grady több mint 10 évig főzött a királyi konyhán, többek között Harry hercegnek, Diana hercegnőnek és Vilmos hercegnek is készített finomságokat a Buckingham-palotában eltöltött ideje alatt. A bennfentes séf nemrég a királynő egy újabb érdekes étkezési szokásáról rántotta le a leplet.

Ez is érdekelhet: 3 étel, amit kitiltottak II. Erzsébet királynő konyhájából

II. Erzs\u00e9bet kir\u00e1lyn\u0151 mosolyog Fotó: hellomoto_315 / Instagram


A britishheritage lap szerint O'Grady egy friss interjúban árulta el, hogy II. Erzsébet királynő egyenesen megveti a gyorséttermekben készített ételeket. Ha pedig mégis megkívánna valamit az étlapjukról, akkor azt a királyi séfek főzik meg, amit utána II. Erzsébet a palota kényelmében fogyaszt el.

O'Grady szerint tehát a királynő sosem rajongott magáért a McDonald'sért vagy a KFC-ért, a hamburgerért viszont teljesen odavan.
egy ember hamburgert fog a kez\u00e9ben

Fotó: Ghaly Wedinly / Unsplash


Igen, jól olvastad. Az emberek többségéhez hasonlóan Őfelsége sem tud nemet mondani egy mennyei szaftos, sajtos hamburgerre.

hamburger h\u00fasok egym\u00e1sra pakolva

Fotó: LikeMeat / Unsplash


Természetesen akad néhány különleges kívánsága a hamburgerének elkészítését illetően is. Először is Erzsébet királynő a buci nélküli hamburgert részesíti előnyben.

A Balmorali kastélyban sokszor készítettünk saját hamburgert. Ők szarvast lőttek, mi pedig vörös áfonyás őz hamburgert sütöttünk. De a húst sosem tettük zsemlébe.

- mesélte a séf az említett interjúban.

feny\u00e9r t\u00e1ny\u00e9ron \u00e9tel, asztalon poharak

Fotó: Jay Wennington / Unsplash


O'Grady arról is beszámolt, hogy a Buckingham-palotában főzött ételek nagy részét a hagyományos francia konyha ízvilága jellemezi, illetve hogy a palotában töltött ideje alatt egyszer sem szolgáltak fel pizzát!

gin tonic ubork\u00e1val

Fotó: Devin Berko / Unsplash


A "nagyszájú" séf egyébként korábban már nagy felháborodást váltott ki, miután elkotyogta, hogy Őfelsége mennyire imádja egy koktélt, amiről mi itt írtunk bővebben.