II. Erzsébet királynő
Fotó: hellomoto_315 / Instagram

Titkolnak valamit? Mostanában gyakran tűnik fel egy orvosi eszköz II. Erzsébet közelében

Sosem gondoltuk volna, hogy a II. Erzsébet királynőnek szánt fogásoknak milyen folyamatokon kell keresztül menniük, mielőtt felszolgálnák őket.


A minap a cambridge-news oldalán egy egészen hihetetlen hírre bukkantunk II. Erzsébet brit királynővel kapcsolatban, úgy gondoltuk, hogy veled is megosztjuk. Íme!

Ez is érdekelhet: 3 étel, amit kitiltottak II. Erzsébet királynő konyhájából

II. Erzs\u00e9bet kir\u00e1lyn\u0151 hint\u00f3n

Fotó: Mark de Jong / Unsplash


Egészen elképesztő, de a királynőnek szánt ételt sok esetben meg kell röntgenezni, mielőtt azt felszolgálnák Őfelségének – árulta el egy korábbi királyi séf a HELLO nevű brit magazinnak.

Graham Tinsley, aki korábban számos alkalommal főzött a királynőnek, mesélte el, hogy a fogásoknak át kell menniük egy röntgenen, mielőtt felszolgálhatták volna a most 95 éves királynőnek az állami banketteken.

hal sziluettje

Fotó: antpkr / shutterstock


Tinsley így folytatta HELLO-nak adott interjújában:

Nagyobb kaliberű bankettek esetén minden ételünket, tárolóedényünket, késünket és konyhai felszerelésünket be kell helyeznünk egy röntgenkészülékbe.

\u0151r a Buckingham Palace el\u0151tt

Fotó: Kutan Ural / Unsplash


A séf azt is elárulta, ha államfői bankettet szerveznek, akkor "a vendéglátó személyzetnek találkoznia kell egy rendőrőrsön, ahonnan rendőrök kíséretében kell az adott kastélyba utazniuk". Hozzátette azt is, hogy a hasonló szigorú intézkedések csak akkor lépnek életbe, ha államfők is jelen vannak az eseményen, különben a szabályok sokkal lazábbak.

b\u00e1lterem aranysz\u00edn\u0171, csill\u00e1r

Fotó: Diogo Nunes / Unsplash


Egyes banketteknek kódnevük volt csak a biztonság érdekében! Noha a királynő számára nem idegenek az állami bankettek formai követelményei, láthatóan sokkal földhözragadtabb, amikor a családjával együtt vacsorázik – tette hozzá a királyi séf.

balmoral kast\u00e9ly angli\u00e1ban

Fotó: A. Karnholz. / Sbutterstock


Tinsley szerint a legtöbb ember azt gondolja, hogy Őfelsége arany tányérokról eszik arany késsel és villával, ám a balmorali kastélyban látták, ahogy a gyümölcsöt egy sárga műanyag Tupperware edényből fogyasztotta...