II. Erzsébet brit királynő
Fotó: monarchie.britanniqu / Shutterstock

II. Erzsébet királynő elég menőn eszi a banánt, próbáld ki Te is a módszerét!

Arról már beszámoltunk, hogy II. Erzsébet királynő csak egyféleképpen hajlandó a szendvicsét megenni, de hogy még a banánnal is hasonló legyen a helyzet...Na, ezt tényleg nem gondoltuk volna...A minap jelent meg egy cikk a mashed.com oldalán, ami II. Erzsébet egy újabb fura étkezési szokásáról szólt. Mivel már sokszor beszámoltunk a brit királyi család különleges szabályairól, ezt sem akartuk kihagyni.

Ez is érdekelhet: II. Erzsébet királynő csak így hajlandó szendvicset enni


Mint kiderült II. Erzsébet királynő az összes gyümölcsöt imádja, a kedvence azonban a banán. Ám az alattvalók sosem láthatják őfelségét ragacsos kézzel. A királynő ugyanis kés és a villa segítségével szokott nekiesni a sárga gyümölcsnek.

A nagy titokról maga Darren McGrady, a királyi család egykori séfje rántotta le a leplet saját Youtube-videójában. McGrady elmondása szerint a királynő először egy késsel levágja a banán tetejét és az alját, majd eltávolítja a héjat. Ezután apró, érme alakú darabokra vágja a banánt, hogy könnyebben el tudja fogyasztani.

Mindezt azért, hogy II. Erzsébet és a királyi család tagjai még banánevés közben is udvariasan folytathassák a beszélgetést. A késsel és villával való gyümölcsevés egyébként a hivatalos királyi étkezési szabályok fontos része. Akad viszont olyan gyümölcs is, mint például a szőlő, amit kés és villa segítsége nélkül is el lehet fogyasztani.