barna húsgolyók zöld salátaágyon

Teljesen őrült termékkel jön ki az IKEA, csak 2 napig lesz kapható

A bútoráruház a Nemzeti Fánk Nap tiszteletére csatlakozik az ohiói Butler County Donut Trail nevű rendezvényhez.


Június 3. nagy ünnep az Egyesült Államokban. Ekkor tartják a Nemzeti Fánk Napot, aminek létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen: évente 10 milliárdot adnak el a tengerentúlon az édességből, minden amerikaira majdnem heti 1 jut belőle átlagosan.

Természetesen számos étteremben, büfében valamilyen különleges akcióval, ajánlattal ünneplik ezt a jeles napot. Az eddig beérkezett hírek alapján az eseményt az Ohio állambeli Butler County Donut Trail kezdeményezéssel maxolják ki a legjobban: A Cinncinati városhoz közel fekvő Butler megyében külön útlevelet gyártanak erre az alkalomra, amibe minden fánkozóban pecsétet lehet gyűjteni. Aki mindet begyűjti (ehhez állítólag egy teljes napra szükség van, a résztvevő büfék magas száma miatt), emlékpólót kap.

A kezdeményezésbe a svéd IKEA helyi egysége is beszállt, náluk is lehet pecsétet gyűjteni. Sőt!

Az IKEA West Chester olyannyira beleállt a Travel Butler County-val az együttműködésbe, hogy a fánk napjának szellemében saját, rendhagyó süteménnyel csatlakoznak a jeles eseményhez.

Az eredmény egy IKEA ihlette fánk lett, amely könnyű és habos alapot, vörösáfonyás mázat és vörösáfonya szószt tartalmaz, illetve a tetejére egy IKEA-húsgolyó vagy vegetáriánus növényi golyó kerül.

Milyen az édes és a sós íz keveréke? Ki kell próbálnod, hogy megtudd. Ez az IKEA ikonikus ízeinek újragondolása, amivel örömmel csatlakozunk a legendás Donut Trailhez, hogy idén is megünnepeljük a Nemzeti Fánk Napot

– idézi Kitalena Mason, az IKEA West Chester menedzserének közleményét a Food&Wine.

A nem mindennapi húsgolyós fánkokat kizárólag a West Chester-i IKEA áruházban kínálják majd, teljesen ingyen, június 3-án és 4-én.