egy férfi és egy nő, naplemente
Fotó: Jane Biriukova / Shutterstock

5+1 pénztárcabarát randiötlet a magas infláció idején

A folyamatos áremelkedések frusztrálók, de nem kell lemondanotok a romantikus randikról, mert van megoldás. Mutatjuk!


Ha gyakran jársz randevúzni, akkor valószínűleg már te is észrevetted, hogy milyen drága mulatság lett. Ne hagyd, hogy az infláció és a spórolási vágy visszatartson attól, hogy átéljetek egy szuper hangulatos estét. Mi összegyűjtöttük neked, hogy milyen pénztárcabarát programokat érdemes szervezned magatoknak.

Olvasd el ezt is! 17 élelmiszer, amivel a leghosszabb válságokat is átvészeled

1. Piknik

bor, baguette, narancs, olajbogy\u00f3 egy feh\u00e9r leped\u0151n

Fotó: Calvin Shelwell / Unsplash


Valószínűleg ez a legnépszerűbb (és legjobb) olcsó randevú ötlet, mert eldöntheted, hogy mennyit szeretnél rá költeni. Pakoljatok be egy nagy pokrócot, kekszeket, gyümölcsöket, sajtokat, kenyeret és egy üveg finom bort - írja a lifehacker oldala.

2. Közös főzés

egy fekete pulcsis f\u00e9rfi \u00e9s egy feh\u00e9r p\u00f3l\u00f3s n\u0151 a konyh\u00e1ban f\u0151znek

Fotó: Becca Tapert / Unsplash

Van valami különleges abban, ha a vacsorát egy randevú keretein belül együtt készítitek el. Nem csak közösen teljesítetek egy "feladatot", hanem a folyamat során még jobban meg is ismeritek egymást. Felejtsd el a drága éttermet, vásároljatok be együtt majd kezdődhet a főzés.

3. Múzeum

festm\u00e9nyek a falon, pad, emberek \u00fclnek

Fotó: Mihai Surdu / Unsplash


Szeretitek a különleges kiállításokat? Akkor van egy jó hírünk a számotokra, ugyanis a Műcsarnok kiállításai 2022. július 26-tól augusztus 16-ig keddenként mindössze 200 forintért látogathatók. Ezenfelül sok olyan múzeum is található Magyarországon, ahol elfogadják a SZÉP kártyát is.

4. Mozi

egy n\u0151 \u00e9s egy f\u00e9rfi a moziban \u00fclnek, k\u00e9k sz\u00e9kek

Fotó: Felipe Bustillo / Unsplash


Szerencsére akadnak olyan mozik, ahol bizonyos napokon kedvezményes jegyeket lehet kapni, sőt a kisebb művészmozik eleve kevesebbet kérnek a jegyekért. Sőt, utóbbiaknál áltlaában jegyet sem kell előre foglalni, mert elég hely van, vagyis a moziban közösen tudjátok kiválasztani, hogy mire ülnétek be szívesen.

5. Fagyizás

piros inges f\u00e9rfi \u00e9s fekete p\u00f3l\u00f3s n\u0151, j\u00e9gkr\u00e9mek

Fotó: Brooke Winters / Unsplash


Ez egy örök kedvenc, és az egyik legtutibb olcsó randi ötlet. Pár száz forintért vehettek egy McFlurry-t vagy egy sima jégkrémet, amivel aztán leülhettek a közeli parkban vagy a Duna-parton. Indulhat az órák hosszat tartó beszélgetés.

+1. Stand Up előadás

egy feh\u00e9r inges f\u00e9rfi \u00e1ll a sz\u00ednpadon

Fotó: Michel Grolet / Unsplash


Ha szeretnél egy jót nevetni a randevún vagy csak nem bírod a kínos csendeket, akkor irány egy Stand Up show. Ha egy profi műsort szeretnétek látni, akkor az egy picit drágább lehet, bár sok esetben tudtok SZÉP kártyával is fizetni. Ha viszont nem számít, hogy híres arcot lássatok, akkor keressétek az "amatőr" előadásokat. És természetesen még egy könnyed vacsora is belefér az előadás közben vagy után.