két fél zsemlén egy rózsaszín sonka és egy barna kolbász
Fotó: twitter.com

Egy vidéki iskola szerint rendben volt, hogy a képen látható ebédet kapták a gyerekek

Azt írták a felháborodott szülőknek, „a diákok visszajelzése alapján rendkívül finom volt az étel, amit az üres tányérok és a boldog arcok bizonyítottak”.


Bejárta az internetet a fenti kép, amin elméletileg egy iskolai ebéd látható. A száraz zsömle, a szelet nem túl szép sonka és a baconba göngyölt húsdarab, mint ebéd, joggal verte ki a biztosítékot a szülőknél, akik többek között ilyeneket írtak ki közösségi oldalaikra: „köszönjük az ebédet, ami egy kis ünnepi mosolyt csalt a gyerekeink arcára”.

Az eset Angliában történt, a Londontól 80 km-re délre fekvő a West Sussex-i Steyning Grammar Schoolban. Az iskola vezetése a szülőknek küldött első emailben még bevédte az átszámítva 1500 forintba kerülő sovány ebédet. Azt írták, „a diákok visszajelzése alapján rendkívül finom volt az étel, amit az üres tányérok és a boldog arcok bizonyítottak” és hallani sem akarnak a pénzvisszafizetésről. (Az „üres tányérok" fedte a valóságot, a beszámolók szerint a gyerekek egymás után dobták ki a kukába a tányérjuk tartalmát.)

Miután aztán a fotó vírusként kezdett terjedni az interneten, az iskola belátta, ebből nem jöhet ki jól: elnézést kértek, valamint visszaadták a pénzt. Állítólag egyébként nem érkezett meg az eredeti menühöz szánt alapanyag, ezért kellett gyorsan B-terv után nézniük.