Egy japán szakács a konyhában

A rizsgombóc művész körül belül két éve készíti alkotásait

Szinte kár megenni, olyan aranyosak ezek a japán rizsgombócok

Egy japán férfi művészi szintre fejlesztette a rizsgombóc (onigiri) készítést. Alkotásai annyira jól sikerültek, hogy sokan hezitálnának, hogy felfalják-e őket. Mutatjuk is!


A japán rizsgombóc művész az Onigiri Gekijo névre hallgat. Először csak a YouTube-on "működött", majd a nagy siker miatt hamarosan más közösségi oldalakon is felbukkant. Mi most az Instagram- és YouTube-csatornáján található tartalmakból szemezgettünk.

Az onigiri vagy más néven o-musubi, nigirimeshi egy japán étel, ami általában háromszög vagy henger alakúra formázott fehér főtt rizst takar (a szusitól abban különbözik, hogy nem adnak hozzá ecetet és cukrot, csak sót). Tölteni is szokták, leggyakrabban pácolt japán szilvával és lazaccal. A rizslabdáról először a 11. században tesznek említést, szabadtéri piknikek gyakori ételének számított, de a szamurájok is kedvelték gyors elfogyaszthatósága miatt. Tömeges elterjedése az 1980-as években kezdődött, ekkor fejlesztették ki a háromszög alakú onigirik készítésére alkalmas gépeket.

Íme a műalkotások

1 / 7

Így készülnek!