Jean-Paul Bemondo, ősz férfi mosolyog, öltönyben, szürke fal előtt

Pisztoly és lekvár

Fotó: Shutterstock

Egy nap, egy recept: Jean-Paul Belmondo málnás almalekvárja

Jean-Paul Belmondo nem szerepelt főzőműsorban, nem adott ki szakácskönyvet, és úgy általában: nem a főzőtudományáról volt híres. Ezzel együtt több saját lekvár és gyümölcspüré receptje kering az interneten. Ez például 1995-ben jelent meg a Képes Európa újságban.


​Hozzávalók

  • 1 kg alma
  • 30 ml citromlé
  • 500 g fagyasztott málna
  • 1,5 kg cukor
  • 2,5 dl víz

Így készül

  1. Meghámozzuk az almát, héját és a csutkákat gézzacskóba tesszük, a feldarabolt almával együtt nagy lángon, kuktában főzzük a vízben és a citromlében. Amikor sípolni kezd, kis lángra tesszük és még 5 percig hagyjuk főni.
  2. Levesszük a tűzről, kieresztjük a gőzt, és alapo­san kinyomjuk a zacskót, lehetőleg utolsó csöppig. Beletesszük a málnát és a cukrot, addig főzzük, míg a cukor megolvad, majd kis lángon forraljuk kb. 30 percig. Időnként megkavarjuk.
  3. Befőttes üvegekbe töltjük.