
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: szicíliai jégkása
2022-06-03
A granita, azaz az olaszok kedvenc jégkásája az egyik legegyszerűbben elkészíthető hűsítő finomság. Bátran variálhatjuk a különböző gyümölcsöket, sőt akár kávéval is kipróbálhatjuk.
Hozzávalók
- 1,5 kg görögdinnye
- 2 db barack
- 2 db maracuja
- 1 db lime
- 300 ml víz
- 100 g cukor
Így készül
- A vizet felforraljuk és feloldjuk benne a cukrot. Az így elkészült szirupot hagyjuk kihűlni.
- A barackokat meghámozzuk és kimagozzuk, a görögdinnye húsát felkockázzuk, a maracujákat kettévágjuk és kikaparjuk belőlük az illatos magokat.
- A gyümölcsöket turmixgépben összekeverjük a cukorsziruppal, valamint a lime levével és lereszelt héjával.
- A kapott pépet sűrű szűrőn átszűrjük, és a fagyasztóban kb. háromnegyed óránként megkeverve négy óra alatt elkészítjük a jégkását.
- Kanállal vagy szívószállal is fogyasztható.