pohár és gyümölcs kék asztalon
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: szicíliai jégkása

A granita, azaz az olaszok kedvenc jégkásája az egyik legegyszerűbben elkészíthető hűsítő finomság. Bátran variálhatjuk a különböző gyümölcsöket, sőt akár kávéval is kipróbálhatjuk.


Hozzávalók

  • 1,5 kg görögdinnye
  • 2 db barack
  • 2 db maracuja
  • 1 db lime
  • 300 ml víz
  • 100 g cukor

Így készül

  1. A vizet felforraljuk és feloldjuk benne a cukrot. Az így elkészült szirupot hagyjuk kihűlni.
  2. A barackokat meghámozzuk és kimagozzuk, a görögdinnye húsát felkockázzuk, a maracujákat kettévágjuk és kikaparjuk belőlük az illatos magokat.
  3. A gyümölcsöket turmixgépben összekeverjük a cukorsziruppal, valamint a lime levével és lereszelt héjával.
  4. A kapott pépet sűrű szűrőn átszűrjük, és a fagyasztóban kb. háromnegyed óránként megkeverve négy óra alatt elkészítjük a jégkását.
  5. Kanállal vagy szívószállal is fogyasztható.