rózsaszín és fehér jégkockák

Jégkockatartóból "tortaforma"

Mire jó hidegben a jégkockatartó? Tegyél bele mozarellát, paradicsomot és meglátod!

Nemcsak jégkocka készülhet benne, hanem felhasználhatod például egy egyszerű, de nagyon finom sütemény elkészítéséhez is – csak egy aprócska gond lesz vele.

A nyár egyik nélkülözhetetlen kelléke a jégkockatartó, amit talán még nem ástál el az egyik konyhai fiókod mélyére. Ha nem tetted, jól tetted, ugyanis ha vizet már nem is fagyasztasz benne, egy egyszerű, de nagyon finom sütemény elkészítéséhez még felhasználhatod.

A sós finomság elkészítéséhez szükséged lesz egy adag pizzatésztára, koktélparadicsomra, mozzarellára és ízlés szerint fűszerekre.

@5.minute.recipes

Bake like a pro! #LearnOnTikTok #TikTokPartner #kitchentips #foodtiktok #bakingrecipe

Első lépésként szórj egy kis lisztet a szilikonos jégkockaformádra, majd nyújtsd ki és helyezd rá a pizzatésztát (ITT egy tuti recept), ahogy a fenti videóban látod. Ezután tegyél mozzarellát és koktélparadicsomot a jégkockatartó mélyedéseibe.

Fedd be a maradék tésztával, majd csinosítsd ki, és tedd a fagyasztóba néhány órára. Ezután vedd ki, borítsd ki a szilikonos formából, majd szeld fel és mehet a sütőbe. Ha szép aranyszínűre sült, készen van.

Csak egy baj van vele, hogy elég kevés. Szóval ha a párodnak, a családnak vagy egy kisebb vendégseregnek készíted, akkor érdemes mindjárt több jégkockaformát is megpakolni.