
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: mangó-gránátalma jégkrém
2022-06-01
Ez a házilag készített fagylalt valódi gyümölcsbomba, nem is tartalmaz mást!
Hozzávalók
- 1 db nagy, érett mangó
- 2 db banán
- 1 db gránátalma
- 150 ml víz
- 1 db lime
- kb. 50 g barna cukor
Így készül
- Vágjuk ketté a mangót, távolítsuk el a magját, majd a gyümölcs húsát irdaljuk be keresztben és hosszában egyaránt, végül fordítsuk ki a héjából, így könnyedén hozzáférünk a gyümölcshúshoz.
- A banánokat hámozzuk meg, a gránátalmát vágjuk négybe és szabadítsuk ki a piros magokat.
- A mangót és a banánt turmixoljuk le a vízzel, valamint a lime héjával és levével, majd adjunk hozzá ízlés szerint cukrot. Célszerű az ideálisnál kissé többet használni, mivel fagyasztást követően kevésbé érezzük majd édesnek.
- Az így elkészült pépbe keverjük bele a gránátalma magjait, töltsük jégkrémformákba és fagyasszuk öt órán át.