sárga pálcikás jégkrémek, kék háttér előtt
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: mangó-gránátalma jégkrém

Ez a házilag készített fagylalt valódi gyümölcsbomba, nem is tartalmaz mást!



Hozzávalók

  • 1 db nagy, érett mangó
  • 2 db banán
  • 1 db gránátalma
  • 150 ml víz
  • 1 db lime
  • kb. 50 g barna cukor

Így készül

  1. Vágjuk ketté a mangót, távolítsuk el a magját, majd a gyümölcs húsát irdaljuk be keresztben és hosszában egyaránt, végül fordítsuk ki a héjából, így könnyedén hozzáférünk a gyümölcshúshoz.
  2. A banánokat hámozzuk meg, a gránátalmát vágjuk négybe és szabadítsuk ki a piros magokat.
  3. A mangót és a banánt turmixoljuk le a vízzel, valamint a lime héjával és levével, majd adjunk hozzá ízlés szerint cukrot. Célszerű az ideálisnál kissé többet használni, mivel fagyasztást követően kevésbé érezzük majd édesnek.
  4. Az így elkészült pépbe keverjük bele a gránátalma magjait, töltsük jégkrémformákba és fagyasszuk öt órán át.