Zöld leves, petrezselyemmel fehér tányérban, fehér asztalon

Ízkavalkád három fűszerrel

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: joghurtos zöldfűszerleves 5 hozzávalóból

Szinte hihetetlen, de a három fűszernövény, a metélőhagyma, a petrezselyem és a turbolya, képes annyira feldobni, megízesíteni a levest, hogy másra tulajdonképpen már nincs is szükség mellettük. Könnyű étel a meleg nyári napokra.


​Hozzávalók

  • 150 g tejszínes joghurt
  • 2 csokor friss fűszernövény: metélőhagyma, petrezselyem, turbolya
  • 10 g vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 750 ml zöldségleves alaplé
  • tengeri só, frissen őrölt bors

Így készül

  1. A vajat olvasszuk fel egy lábasban, majd tegyük rá a megtisztított, kockázott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
  2. Öntsük fel az alaplével, majd forraljuk. Adjuk hozzá a friss, megmosott, majd apróra vágott zöldfűszereket – ezekből saját kedvenceinket is összeválogathatjuk, ízlés szerint. Főzzük 2–3 percig velük a levest, majd vegyük le a tűzről és botmixerrel pürésítsük.
  3. A joghurtot adjuk a leveshez és keverjük vele simára. Sózzuk, borsozzuk, és friss zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.