
Ajándéknak is remek
Fotó: PuzzlePix
Egy nap egy recept: kacsamájpástétom házilag
2021-11-07
Kézműves karácsonyi ajándéknak és előételnek az ünnepi asztalra egyaránt kiváló a házilag készített kacsamájpástétom. Ennek a receptnek a különlegességét a póréhagyma adja.
Hozzávalók
- 400 g pecsenyekacsamáj
- 1 szál póréhagyma
- 100 g kacsazsír
- 100 ml tokaji aszú
- 200 ml tejszín
- 3 db lapzselatin
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- friss kakukkfű
- só, frissen őrölt bors
Így készül
- A kacsamájat mossuk meg, vágjuk csíkokra. A pórét karikázzuk fel és kacsazsíron egy serpenyőben kezdjük alacsony hőfokon fonnyasztani. Adjuk hozzá a májat, süssük néhány percen keresztül, és zárjuk el alatta a tüzet. Sózzuk borsozzuk, majd szórjuk meg apróra vágott friss kakukkfűvel.
- Tegyük át egy tálba, hagyjuk kihűlni, majd botmixerrel turmixoljuk össze.
- Közben áztassuk be a zselatinlapokat a langyos tejszínbe, s ha felolvadtak, öntsük a májra a bor (tokaji aszú), a tejszín és a frissen reszelt szerecsendió társaságában.
- A pástétomot jól dolgozzuk össze, szedjük egy nagyobb vagy több kis edénybe és tegyük hűtőszekrénybe legalább 2–3 órára.
From Your Site Articles