kis üvegedényekben barna étel

Ajándéknak is remek

Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: kacsamájpástétom házilag

Kézműves karácsonyi ajándéknak és előételnek az ünnepi asztalra egyaránt kiváló a házilag készített kacsamájpástétom. Ennek a receptnek a különlegességét a póréhagyma adja.



Hozzávalók

  • 400 g pecsenyekacsamáj
  • 1 szál póréhagyma
  • 100 g kacsazsír
  • 100 ml tokaji aszú
  • 200 ml tejszín
  • 3 db lapzselatin
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • friss kakukkfű
  • só, frissen őrölt bors

Így készül

  1. A kacsamájat mossuk meg, vágjuk csíkokra. A pórét karikázzuk fel és kacsazsíron egy serpenyőben kezdjük alacsony hőfokon fonnyasztani. Adjuk hozzá a májat, süssük néhány percen keresztül, és zárjuk el alatta a tüzet. Sózzuk borsozzuk, majd szórjuk meg apróra vágott friss kakukkfűvel.
  2. Tegyük át egy tálba, hagyjuk kihűlni, majd botmixerrel turmixoljuk össze.
  3. Közben áztassuk be a zselatinlapokat a langyos tejszínbe, s ha felolvadtak, öntsük a májra a bor (tokaji aszú), a tejszín és a frissen reszelt szerecsendió társaságában.
  4. A pástétomot jól dolgozzuk össze, szedjük egy nagyobb vagy több kis edénybe és tegyük hűtőszekrénybe legalább 2–3 órára.