fehér tányéron barna, sárga, zöld és piros étel

Egy nap, egy recept: levendulás-málnás kacsamell

A kacsa nagyon jól működik az édes dolgokkal, különösen a gyümölcsökkel. Ékesen bizonyítja ezt ebben a gyorsan összeállítható receptben is.



Hozzávalók

  • 2 kacsamell
  • 4 szál friss levendula
  • 2 szál friss oregánó
  • 1 evőkanál frissen facsart narancslé
  • 100 g málna
  • só, frissen őrölt fekete bors

Így készül

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra.
  2. Irdaljuk be a kacsa bőrét rácsosan, és dörzsöljük be sóval, borssal. Tegyük őket bőrrel lefelé forró serpenyőbe, s 5 percig pirítsuk mindkét oldalukat. Ezután tegyük sütőedénybe, ekkor már bőrrel felfelé, és kezdjük el sütni.
  3. Öntsük a narancslevet egy kicsi fazékba, tegyük bele a levendulát és az oregánót, és 5 perc alatt melegítsük össze őket. Ezután öntsük a kacsahúsra, amelyet kb. 40 perc alatt lassan süssünk puhára – ekkor már a színe és az illata is csábító lesz. Ha elfogyna a szaftja, pótoljuk további narancslével.
  4. A málnát az utolsó 5 percben adjuk hozzá. Levendulavirággal, zöldséggel díszítve, krumplipürével vagy zöldsalátával tálaljuk.