barna-sárga sütemény rácson
Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: zebrakuglóf

Dekoratív és finom: csíkos kakaós-vaníliás kuglóf. A recept egyszerű, bárki megpróbálhatja, sikere lesz a süteménnyel.



Hozzávalók

  • 250 g vaj
  • 250 g cukor
  • 7 tojás
  • 350 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 1 vaníliarúd
  • 4 evőkanál holland kakaópor

Így készül

  1. A szobahőmérsékletű vajat habosra verjük a tojások sárgájával és a cukorral, elkeverjük a citrom héjával és a vaníliarúd kikapart magjaival. Óvatosan hozzáadagoljuk a habbá vert tojásfehérjéket, majd összeforgatjuk a sütőporral és a liszttel.
  2. Két részre osztjuk a tésztát, az egyikhez hozzáadjuk a kakaóport.
  3. A kivajazott és kilisztezett kuglófformába tegyünk egy fél merőkanál tésztát az egyik féléből, majd merjünk a formában lévő tészta közepére egy fél merőkanállal a másik féléből. Addig ismételjük, míg az összes tészta elfogy.
  4. 160 Celsius-fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.