barna-fehér sütemények barna papírban, fehér tányéron

Az ünnepek sztárja

Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: karácsonyi muffin magyaldíszekkel

Ünnepi ruhába öltöztetett gyümölcsös muffin, ami nem a csokitól, hanem a speciális cukortól ilyen szép barna! A család nagy kedvence lesz az ünnepek alatt - és után.



Hozzávalók

Muffin

  • 100 g liszt
  • 3 g sütőpor
  • 50 g sötét muscovado cukor
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 50 g vegyes kandírozott gyümölcs
  • 25 g friss fekete áfonya

Díszítés

  • 300 g fehér marcipán
  • piros és zöld ételfesték

Így készül

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Helyezzünk 12 muffinpapírt egy muffinsütő tepsibe.
  2. Tegyük tálba a lisztet, adjuk hozzá a sütőport és a majdnem fekete színű, melaszos muscovado cukrot, és elegyítsük őket.
  3. Olvasszuk fel a vajat egy tálban, keverjük bele a tojást és a tejet, majd öntsük a lisztes keverék közepére és dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a kandírozott gyümölcsöt és az áfonyát, óvatosan dolgozzuk össze, majd egy-egy evőkanálnyit tegyünk a muffinpapírokba, s toljuk a forró sütőbe 20 percre.
  4. Miután kivettük, hagyjuk kihűlni, majd kezdjük el díszíteni. A marcipánmassza kétharmadát nyújtsuk fél cm vastagra, és vágjunk belőle szabálytalan „hótakarókat".
  5. A maradék marcipánt felezzük meg és pár csepp ételfestékkel összedolgozva készítsük el belőle a magyaldíszek zöld levélkéit és piros terméseit.