
Pont így néz ki egy jó kis őszi fánk!
Egy nap, egy őszi finomság #7: az alulértékelt kelbimbó
Ismét itt a kelbimbó szezonja. Lehet, hogy nem a kedvenced vagy még nem is próbáltad, de most bemutatunk egy őszi receptet, amit te is ki akarsz majd próbálni.
Sorozatunk mostani főszereplője az ősz egyik legalulértékeltebb zöldsége, a kelbimbó.
Mit érdemes tudni róla?
Jól passzol a majoránnával, köménymaggal és szerecsendióval.
Fotó: Franzi Meyer / Unsplash
Íze miatt mini kelkáposztának is nevezhetnénk, mégis sokan ki nem állhatják. A séfek kifejezetten szeretnek a kelbimbóval dolgozni, mert remekül harmonizál más összetevőkkel. Mindemellett pedig rendkívül egészséges zöldség.
A kelbimbó gazdag C- és B-vitaminban, béta-karotinban, káliumban, kalciumban, illetve magnéziumban. A kutatások továbbá azt is kimutatták, hogy a kelbimbó immunerősítő hatással is rendelkezik.
Fontos, hogy ne főzd őket túl, mert akkor elveszíthetik vitamin- és ásványianyag-tartalmukat.
Kelbimbós, szalonnás-tojásos muffin
Ha kihűltek, akkor tárold őket légmentesen záródó dobozban.
Fotó: Elena Shashkina / Shutterstock
Hozzávalók:
- 1/3 csésze apróra vágott szalonna
- 2 csésze apróra vágott kelbimbó
- 1 darab hagyma finomra vágva
- 1/4 teáskanál bors
- 1/4 teáskanál só
- 6 tojás
- 2/3 csésze tej
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 1/8 teáskanál almaecet
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 csésze liszt
Így készül:
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- Tedd az apróra vágott szalonnákat egy serpenyőbe, majd közepes lángon süsd őket 6-8 percig, amíg a szalonna ropogós nem lesz.
- Tedd egy tálba az elékészült szalonnát, és hagyj egy kis zsírt a serpenyőben.
- Mehet a hagyma és a kelbimbó a serpenyőbe. Ízlés szerint tegyél rá sót és borsot, és pirítsd az egészet körülbelül 5 percig.
- Amíg a kelbimbó sül, addig verd fel a tojásokat és a tejet egy nagy tálban.
- Add hozzá a dijoni mustárt, az almaecetet, a szódabikarbónát és a lisztet. Végül add a masszához a pirított szalonnát, a kelbimbót és a pirított hagymát.
- Oszd el a tésztát 10-12 muffin papír között.
- Körülbelül 25 percig kell őket sütni, vagy amíg aranyszínűek nem lesznek.
- Nyakunkon az újabb járvány, de van 8 étel, amivel megúszhatod ... ›
- 6 módszer arra, hogy megszabadulj a hagymás lehelettől - Vince ›
- Mutasd a csillagjegyed és megmondjuk, mi a helyes táplálkozás ... ›
- A 6 legjobb afrodiziákum a konyhából - Vince ›
- Látnod kell ezeket a zöldség és gyümölcs szobrokat - Vince ›
- Sokoldalú és egészséges: íme a zöld arany, a matcha tea - Vince ›
- Mire jó egy sajtreszelő és egy petrezselyem szál? - Vince ›
- 6 étel a másnaposság kezelésére - Vince ›
- A japán omlett, ami úgy néz ki, mint egy tornádó - VIDEÓ - Vince ›
- Gasztrolegek: a világ legdrágább zöldségei között krumpli is van - Vince ›
- Fánk útmutató: hogyan készítik a világ többi országában? - Vince ›
- Kutatók végre megmondták, milyen tejet adjunk a gyereknek - Vince ›
- Nem egészséges túl sok gyümölcsöt enni! - Vince ›
- Így kerülheted el a home office munkában a hízást - Vince ›
- 11 élelmiszer, amiről nem gondolnád, de szívbetegséget okoz - Vince ›
- Ezek a rejtett jelei annak, hogy a cukorbetegség felé mész - Vince ›
- JÁTÉK! Mennyire ismered jól a tested? - Vince ›
- 10 fehérjében gazdag gabona, amit kevesen ismernek - Vince ›