zöld és sárga étel fehér tányéron, mellette fehér kés és villa
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: orecchiete narancsos kelbimbóval

Különleges tészta, különleges feltétekkel ráadásul pillanatok alatt összedobható! Narancs, kelbimbó és sajt hármasát neked is muszáj kipróbálnod.



Hozzávalók

  • 400 g orecchiette (fülecske) tészta
  • 400 g kelbimbó
  • 2 narancs
  • 100 ml olívaolaj
  • só és fekete bors
  • 50 g parmezán sajt

Így készül

  1. A kelbimbókat megtisztítjuk, mérettől függően elfelezzük vagy egészben hagyjuk. Evőkanálnyi olajon közepes lángon megpirítjuk, majd két evőkanálnyi vizet öntünk alá, és fedő alatt lassan pároljuk pár percig. Fontos, hogy belül roppanós maradjon.
  2. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk egy narancs levét és héját, majd egy perc elteltével levesszük a tűzről.
  3. A tésztát majdnem puhára főzzük.
  4. A másik narancsot kifilézzük, vagyis hámozás után kivágjuk a húst a gerezdekből.
  5. A tésztát rászedjük a kelbimbóra, jól összerázzuk, majd tálalásnál parmezánt reszelünk rá, és a narancsgerezdekkel dobjuk fel.