
Tojásból és vajból egy apró trükkel hihetetlenül szuper snack készíthető!
Unod már a sima kemény tojást? Megértjük! De ne csüggedj, mert vajjal és egy kis csavarral szuper snack lesz belőle!
A főtt tojás az egyik legkönnyebben és leggyorsabban elkészíthető finomság, aminek a jótékony hatásairól már mi is rengeteget írtunk.
Ez is érdekelhet: 5+1 étel, amitől olyan éles szemed lesz, mint a sasnak
A tojás, különösen a sárgája már eleve gazdag ízű, ezért a vaj hozzáadása túlzásnak tűnhet. De várd ki a végét! A vaj és a tojás ugyanis igen jó barátok, elég csak a tojásos szendvicsekre gondolni.
A fő kérdés, hogy pontosan hogyan kenjünk vajat a tökéletesen főtt tojásra?
Szerencsére nincs rossz módja a tojás megvajazásának. A legütősebb kombináció mégis az, amikor a hideg vaj és a meleg tojás találkozik. A vaj egy kicsit megolvad a meleg sárgáján, amitől mennyei snacket kapsz. A megvajazás után jöhetnek rá a feltétek, például csípős szósz.
- Erre aligha gondoltál: így használd a fagyasztót főzéshez! - Vince ›
- Ezeket érdemes tudni a tofuról mielőtt elkészíted - Vince ›
- Így készítheted el a legszebb buggyantott tojást - Vince ›
- 10 ételhez kapcsolódó babonánk: tojás, banán, szőlő és a többiek ... ›