egy ember húúst szeletel egy deszkán

Minden konyhának szüksége van a nélkülözhetetlen késekre

Melyik kés mire való? Útmutató kezdő szakácsoknak

Legyen szó aprításról, szeletelésről vagy filézésről, minden jól felszerelt konyhának szüksége van egy megfelelő késkészletre. Rövid útmutatónkban bemutatjuk a nélkülözhetetlen darabokat.


Összegyűjtöttük a fontos késeket, de szót ejtünk a kések karbantartásáról is.

Kis méretű hámozókés


Egy rövid vágókés rendkívül sok mindenre használható. Sima, éles pengéje ideális kisebb zöldségek darabolására és szeletelésére. Mindemellett passzol precíz munkákhoz és olyan feladatokhoz, mint a fűszernövények szeletelése.

Szeletelőkés


A szeletelőkés a szeletelés mellett hosszú, éles pengéjének köszönhetően alkalmas a hús csontról való levágására.

Séf kés


Egy tisztességes séf kés elengedhetetlen kelléke a konyháknak. A séf kés segítségével nagyon precízen tudsz vágni, aprítani, kockázni, szeletelni és csíkozni.

Kenyérvágó kés


Egy másik nélkülözhetetlen késfajta a kenyérvágó kés. Ez a kés recézett pengéjével könnyedén vágja a ropogós kenyérhéjat is.

Csontozó kés


Használj keskeny pengéjű csontozókést a húsok és halak kicsontozásához. A masszív, merev penge éles hegyben végződik, ami sokkal egyszerűbbé teszi a precíz munkát a hagyományos konyhai késhez képest. A pengét úgy tervezték, hogy könnyen körüljárja a csontokat és az izmokat, amiket egyébként nehéz lenne átvágni.

Húsvágó bárd


A klasszikus bárd, jellegzetessége a vastag penge, a hús lebontására szolgál. A bárdot ugyanúgy használhatod, mint egy szokásos kést.

Késélezés és -karbantartás


Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozd ki a késekből, tartsd őket mindig csúcsállapotban. Hogyan? Minden használat után élezd meg őket. Meglátod, így a késeid sokáig szuper élesek lesz.