szósz és zöldség egy tányéron

Egy jó szósszal minden finomabb

A 2 összetevős mártás, ami csodát tesz a rosszul sikerült főztöddel

Nem úgy sikerült a hús, a saláta, vagy a szendvics, ahogy szeretted volna? Mindössze két dolgot kell elővenned a hűtőből, gyorsan összekeverned és már meg is mentetted az ebédet, vacsorát.



Előfordul, hogy maradék grillcsirkehúst eszel, aminek semmi íze nincs már. Mit csinálsz ilyenkor? Az idegösszeroppanáson túl is van megoldás.

sz\u00f3sz s\u00fclt hal egy t\u00e1lban

Ezzel a szósszal minden új megvilágitásba kerül

Fotó: Louis Hansel / Unsplash


Ha vásárolsz üveges savanyúságot vagy kapribogyót, olajbogyót, akkor mostantól ne dobd ki a velük "csomagolt" sós lét.

Kezeld inkább úgy, mint egy felturbózott ecetet.

A titkos szuper öntethez szükséged lesz egy olívás üvegre és egy kevés tejfölre. Tegyél negyed csésze tejfölt egy tálba, plusz nagyjából két evőkanál sós levet, és egy kevés összevágott olajbogyót. Jól keverd össze, kóstold meg, ha szükséges, adj hozzá még sót.

Az elkészült dresszing hasonlít a ranch szószhoz, de ez körülbelül kilenc hozzávalóval kevesebb, viszont hihetetlen gazdag ízű.

Légmentesen záródó edényben napokig eláll a hűtőben. A szuper szósz jól passzol avokádós, paradicsomos salátákhoz, de szendvicsekhez is hozzá adhatod, sőt, a grill csirkével is csodákat tesz.

Ez is érdekelhet: 5 recept, amiben új oldaláról mutatkozik be az édesburgonya