lila hajú lány kocsiban ül, kezében egy zöld dobozt tart
Fotó: https://www.instagram.com/vegan.dynamite/

Már kapható a KFC vegán újdonsága - az első véleményeken nem tudunk kiigazodni

A vegán burgerek után itt az újabb vegán "hús". Az újságírók ennek hírére megrohanták a gyorsétteremláncot és szétcincálták a friss terméket.Lázban tartja a világot, hogy a gyorséttermek növényi alapú hamburger „húspogácsái” után megjelent a Kentucky Fried Chicken láncban (KFC) a vegán chicken nuggets, vagyis csirkefalat, azaz a Beyond Fried Chicken. Az egyelőre még csak Amerikában kapható újdonság hírére számos újságíró azonnal rohant kóstolni, véleményüket természetesen meg is osztották.

Már a megjelenésével erősíti az érzést, hiszen kívülről pont úgy néz ki, mint az igazi chicken nuggets: a ropogós, enyhén borsos panír ugyanaz, mint bármelyik KFC terméken. Igaz, kicsit könnyebben elválik a belsőről

– kezdi az értékelést a delish.com szerzője. Szerinte a „hús” színe halvány, a tofuéra emlékeztet, beleharapva szintén hozza a ropogós-borsos ízvilágot. A kóstoló egyedül a textúrájával nem volt megelégedve, azt sokkal sűrűbbnek, gumiszerűbbnek találta, nem tudta úgy tépni, mint az igazi csirkét. Az újságíró végső ítélete: ha nincs más, egy sör mellé simán elfogyasztható, de ha van igazi hús a közelben, nem ezt rendelné.


Valami hasonlóról számolt be az angol dailymail.co.uk tengerentúli tudósítója, aki nemcsak megkóstolta, de gyors közvélemény-kutatást is végzett a vendégek körében. A válaszok „rágós”-tól a „meglepően kellemes alternatívá”-ig terjedtek. Többen állították, ha nem tudják, hogy nem húst esznek, nem jöttek volna rá.