fekete-fehér képen egy nő alszik az ágyban

Lefekvés előtt pár karika ebből a gyümölcsből felér 2 altatóval

Gyakran okoz problémát az elalvás? Ne búslakodj, jó hírünk van. Akad ugyanis egy gyümölcs, ami hozzásegít majd a jobb és pihentetőbb alváshoz.


Bár mi azok táborát erősítjük, akiknek a reggeli felébredés megy nehezen, másoknak az esti elalvással akadnak gondjaik. A kutatók folyamatosan keresik a megoldást erre a problémára, és a mashed cikke alapján úgy tűnik, ezúttal sikerrel jártak. És hogy a megoldásnak mi köze van a kivihez? Máris mutatjuk.

Ez is érdekelhet: Igaz vagy hamis? 11 népszerű tény és mítosz a koffeinről

kivi szeletek

Fotó: Dan Bucko / Unsplash


Egy norvég kísérlet során a kutatók krónikus álmatlanságban szenvedő diákok részvételével azt vizsgálták, a lefekvés előtt elfogyasztott kivi milyen hatással van az alvásra. A vizsgálatok elvégzése után a kutató csoport megállapította, hogy a kivi valóban rendelkezik "alvásjavító" tulajdonságokkal.

kivit v\u00e1gnak fel egy deszk\u00e1n

Fotó: Kabir Kotwal / Unsplash


A minőségi éjszakai alvás titka igazából a napi megfelelő mennyiségű mikro- és makroelem bevitele. Ezt úgy érhetjük el, ha naponta különféle növényi alapú ételeket fogyasztunk.

Mindez azonban még nem elég: lefekvés előtti egészségtelen nassolnivalót is érdemes egy vitaminban és ásványi anyagokban gazdag kivire cserélni.
kivik egym\u00e1s mellett

Fotó: César Guel / Unsplash


Próbáld beépíteni a kivit az étrendedbe, hogy megfelelő mennyiségű magnézium és kálium jusson a szervezetedbe, ugyanis ezek is hozzájárulnak a minőségi alváshoz. Ha nem szereted a kivit, akkor kipróbálhatod a tökmagot, cseresznyét, és a diót.