ősz hajú, napszemüveges férfi mosolyog

Kedvenc receptjével búcsúzunk Kóbor Jánostól, az Omega egykori frontemberétől

Nagyon szeretett grillezni Kóbor János, az Omega zenekar most elhunyt énekese, egyik kedvenc receptje is a kerthez kapcsolódik.


78 éves korában december 6-án elhunyt Kóbor János. Az Omega zenekar legendás frontemberének halála azért is megrendítő, mert híresen fitt volt: elég megnézni a legutóbbi években készült képeket, koncertfelvételeket, milyen jól tartotta magát és milyen energikusan mozgott a színpadon.

Olvasd el ezt is: Egy 1998-as interjúban árulta el a féltve őrzött családi receptet a nemrég elhunyt Csűrös Karola, a Szomszédok Etusa.

Ennek oka, hogy nagyon odafigyelt arra, mit eszik. 1968-ban a Magyar Ifjúságban még a halászlevet jelölte meg kedvenc ételének, és bár a hal később is megmaradt, már sokkal egészségesebb formában elkészítve és sok zöldséggel fogyasztotta. „Fogasfilé grillezve. (…) De tulajdonképpen bármilyen zöldséget, például brokkolit, karfiolt szeretek, mert a grillezéssel egy finom pi­káns ízt kap” – mesélte a Veszprémi Naplónak 2005-ben. Ott azt is elmondta, nagyon sokat grilleznek a barátokkal, egyik kedvence, „amikor alumíniumtálcában rétegekben rakják le a krumplit, hagymát meg a szalonnát, meg­fűszerezik, és úgy grillezik meg”.

Ugyanitt az is kiderült, nem szereti a tatárbifszteket és a pacalt, és már annyira a csirkét sem, mivel gyerekkorában sokszor látta, „amint a csirkét levágják, ezért inkább zöldség-, tészta- és halpárti”, és az ezeket mind kínáló olasz konyha rajongója lett.